kapat
01.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Bilgin Grubu'ndan açıklama


Fon'A devrolduğundan bu yana hiçbir ayrıcalıklı muamele görmeyen Etibank'ın eski sermayedarlarıyla ilgili rutin işlemler devam ediyor.
Bu çerçevede İstanbul DGM Savcılığı'nın talimatıyla, Mali Polis yetkilileri ifadelerini almak için Yönetim Kurulu Başkanımız Dinç Bilgin ve oğlu Önay Bilgin'i Emniyet Müdürlüğü'ne davet etmiştir.

Etibank'a el konulduğunu öğrendiği gün yurtdışında bulunan ve ilk uçakla yurda dönen Dinç Bilgin ve oğlu davete hemen icabet ederek, ön tahkikat çerçevesinde yetkililerin kendilerine sorduğu soruları cevaplamaya başlamışlardır.

Grubumuzun Etibank nedeniyle oluşan borçların tasfiyesi konusundaki kararlılığı, hem en yetkili makamların hem de kamuoyunun malumudur.

Dİnç Bilgin, Etibank'ın yeni yönetiminin kendisine ve grubuna çıkardığı borç ve zarar rakamının tamamını kayıtsız şartsız kabul etmiştir. Ayrıca, bu borcu ödeyeceğine ilişkin taahhüdü eşi, oğlu ve kızıyla birlikte imzalayarak bir ilki gerçekleştirmiştir.

Dinç Bilgin bununla da yetinmemiş, borcun tasfiyesi için gerekli teminat ve kefaletleri vererek tasfiye planını Etibank'ın yeni yönetimine sunmuştur. Etibank bünyesinde oluşan zararın tasfiyesinde imza aşamasına gelinmiş, tutanaklar hazırlanmıştır.

Hazine'nin, dolayısıyla vatandaşlarımızın cebinden tek kuruş çıkmasına neden olmayacak bu anlaşma, geçtiğimiz günlerde onay için Fon Bankaları Ortak Yönetim Kurulu'na sevk edilmiştir.

Planlanan takvime göre Fon Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanlığı yetkilileri ile borç tasfiye planı üzerindeki nihai görüşmeler 2 Nisan Pazartesi günü (yarın) başlayacaktır.

Ümit ve tahmin etmekteyiz ki, Bilgin Grubu bu hafta içinde devlete olan borçlarının tasfiyesini öngören anlaşmayı imzalamış olacaktır.

Bu arada kamuoyunun bilgisine bir kez daha sunmak isteriz ki; Etibank'la ilgili olarak eski sermayedarlara yani Bilgin Ailesi'ne yönelik "paravan şirketler yoluyla bankadan para aktarma" konusunda iddia mevcut değildir. Ayrıca bilindiği gibi, Etibank Fon'a devredilen bankalardan farklı olarak off-shorezede yaratmayan tek bankadır.

Bu arada, NY Bank Off-Shore adlı bankadan Bilgin Grubu'na kullandırılan bütün kredilerin tamamının Hazine Müsteşarlığı ve Merkez Bankası bilgisi ve onayı dahilinde gerçekleştirildiğini de kamuoyunun bilgisine birkez daha sunmak isteriz.

105 yıllık bir gazeteci aileden gelen Dinç Bilgin ve oğlunun her zaman olduğu gibi başları diktir. Bilgin Ailesi'nin sahip olduğu yayın organları, patronlarının başına gelen bu üzücü durumdan elbette rahatsızdır. Ancak başta SABAH ve atv olmak üzere, en yetkilisinden en kıdemsiz çalışanına kadar tüm Bilgin Grubu çalışanları patronlarının arkasında dimdik durmaktadır ve durmaya devam edecektir.

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır