kapat
01.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Sponsor çöpçatanı


Arya Sponsorluk ve Danışmanlık Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, hem sponsor arayan hem de sponsorluk yapmak isteyen kurumlara danışmanlık yapıyor.
Sponsorluk ile marka oluşturmayı, satışlarını ve pazar payını artırmayı hedefleyen şirketlere danışmanlık veren Arya'nın, portföyünde 500 şirket, bilgi bankasında ise bine yakın projesi var.

Şirketin patronu Oya Karaağaç, Türkiye'de geçtiğimiz yıl sponsorluğa 300 milyon dolar aktarıldığını belirterek, "Daha şirketler sponsorluğun avantajlarını tam olarak kavrayamadı" dedi.

GENİŞ PAZAR
Sponsorluk harcamaları son 5 yılda sürekli artış kaydediyor. Geçtimiz yıl tüm dünyada 25 milyar dolarlık sponsor harcaması yapıldı. Bu harcamalar Amerika'da yüzde 14 arttı.

Bu artışın nedeni olarak dijital yayıncılık, kablo ve uydu yayınları, internet gibi yeni mecraların ortaya çıkışıyla, televizyon reklamlarının etkisinin azalacağı beklentisi gösteriliyor.

Kendilerine http://www.aryasponsorluk.com sitesi üzerinden başvuran projeler ile şirketleri ortak bir paydada buluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Karaağaç, "Bize gelen projeleri ayırarak, hangi şirketlere uygun olabileceğini araştırıyoruz.

Burada şirketin hedeflerini, kimliğini ve bir sponsorluk anlaşmasından neler istediğini iyi bilmelisiniz. Çünkü sadece sponsorluk yapmak yeterli değil, başarı için doğru projeye sponsorluk yapmak gerekli" şeklinde konuştu.

BAŞARI ŞARTI
Karaağaç, Türkiye'de en çok sponsorluk yapan şirketlerin İş Bankası, Garanti Bankası, Arçelik, Vestel, Coca Cola, Efes Pilsen, Eczacıbaşı ve Turkcell olduğunu da sözlerine ekledi.

Ayrıca başarılı bir sponsorluk anlaşmasının iki tarafa da yararlı olması gerektiğini belirterek, "Anlaşmanın ileriye dönük yapılması şart" dedi.

Mete TANSU

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır