kapat
01.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII


 

Ölüsü yetti


G.Saray'ın neredeyse yarısı dışardaydı ama yine de istedikleri gibi oynadılar. Beşiktaş ise dün gece Ali Sami Yen'de hem ligden hem de attan düştü
Galatasaray için 'öldü' dediler, 'yorgun' dediler, Beşiktaş da 'Daum'u getirdi, dirildi' dediler. G.Saray'ın ölüsü, Beşiktaş'ın dirisini götürdü.

Özellikle bu yönetim kafasıyla Beşiktaş'ın önümüzdeki yıllarda da çok fazla bir şey yapabileceğini tahmin etmiyorum. Bundan sonra ancak seyirciyi susturarak, onlara pres yaparak ya da onlara şirin gözükerek işi götürebilirler. Sahaya bir takım çıktı, kimin ne yaptığı belli değil. Kim iki pas yapacak, üç top yapacak? Hangi futbolcularla? İlk yarı rüzgâr Beşiktaş'ın aleyhine dediler, ikinci yarı lehine döndü, yine hikâye. Lodos çıksa, fırtına bassa yine bu Beşiktaş'tan birşey olmaz. Dün gece Beşiktaş Ali Sami Yen'de hem ligden, hem attan düştü!

Nouma gidici gibi
Bizde maçlar neticeye göre yazılır. Ama Beşiktaş bu maçı kazansaydı dahi, oynadığı futbolla işinin zor olduğu ortada. Biraz çalışanlar var, biraz koşanlar, az da mücadele edenler. Ve hiç oynamayanlar. Mesela Ahmet Dursun. Dün 90 dakika boyunca hiç yok. Nouma, göstermelik oynuyor. Herhalde gitmeyi kafasına koymuş. Yaptığı kırmızı kartlık hareket, profesyonelliğe ve spor ahlakına sığmaz.

G.Saray takımının neredeyse tamamına yakını kenarda. Yine de istedikleri gibi oynadılar. İyi şeyler hep onlardan geldi. Bir Beşiktaş defansı var, hiçbir topa ilk müdahaleyi yapmadılar ve bu topların tamamını sektirdiler. Dakika 81 olmuş, Beşiktaş'ın gol pozisyonu yok. Bir takımla bu kadar oynanırsa olacağı da bu. Bir senedir piyasada olmayan Sellami oynuyor. Ve Beşiktaş takımında sırıtmıyor. Ama Beşiktaş takımı haliyle bu eksik G.Saray karşısında sırıtıyor.

Şimdi önümüzdeki yıl, Beşiktaş'taki bu yabancılar gider, Daum yenilerini getirir. Sonra sezonun ortasında Daum'u tekrar kovarsınız başkası gelir. Bu kısır döngü böyle devam eder durur.

Forma parası yok mu?
'Koca Beşiktaş' diyorsunuz, ikinci yarıda giydiği formalar tahmin ediyorum, piyasada taraftarlara satılan formalar. Standartlara uygun değil. Eğer çubuklu forma giyeceksen, arkasına düz zemin yapıp içine numarayı yazacaksın. Demek ki parasızlık Beşiktaş'ı formada bile vurmuş. Beşiktaş'ın dün gece hiçbir mazereti yoktu. Maça çıkarken şartların hepsini lehlerine döndürmüşlerdi. Ve maçı oynamadan kazanacaklarını iddia ediyorlardı. Ama futbolculuk mankenliğe benzemiyor. Statlar da podyum değil.

Orhan Erdemir genelde iyi idare gösterdi. İki hatası vardı; biri, kendisini eliyle koluyla rencide eden Ali Eren'e sarı kart gösterememesi, ikincisi, en az 4 kilo alması.

ALİ EREN'in büyük ayıbı
Beşiktaşlı Ali Eren, skor 2-0 olduktan sonra galiz küfürler savurarak topu tribünlere fırlattı. Siyah-beyazlılar dün akşam 3 fire verdi. Nouma, cezalı duruma düşerken Münch'ün sol bacak adalesinde ezilme tespit edildi. Haftaya Nijerya Milli Takımı'na gidecek olan kaleci Shorunmu da sakatlandı.

ERMAN TOROĞLU

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır