kapat

04.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TEBA

GÜNGÖR MENGİ
Kumara bak!
Demirel'in ikinci kez seçilmesi için harcanan çabalar, kaş yaparken göz çıkarma kazası doğuracak gibi görünüyor.

ÇETİN ALTAN
O kadar pislik nasıl birikti ki bağırsaklarda?
Hizbullah'ın öldürüp öldürüp cenazelerini değişik evlerin bahçeleriyle bodrum katlarına gömdüğü, sinsi bir katliama kurban gitmiş insan sayısı; özellikle Güneydoğu'daki araştırmalar sonucunda, 2 bini dahi bulabilirmiş...

NECATİ DOĞRU
Barajları felç ettiler, yok mu sorumlusu?
Yalancılığa pirim veren çılgın iflah olmaz. Yalancı mı bunlar, değil mi? Araştıra, soruştura, yeniden inceleyerek elde ettiğim bilgilere göre, ortada yalancılık var.

YAVUZ DONAT
Devlet kaya gibi
Diyarbakır turumuz sürüyor... Devlet Güvenlik Mahkemesi'ndeyiz... Binanın girişinde, duvarda, bir yazı var. Şöyle:Cumhuriyet Savcıları!

ATİLLA DORSAY
Güney'i tartışmak... Ama nasıl?
Yılmaz Güney elbette tartışılmalı. Önceki akşam CNN-Türk'ün "Beş N Bir K" programında Cüneyt Özdemir'in konuğu olarak bunu yapmaya çalıştım.

SELAHATTİN DUMAN
Bu hamleyi kaçırmayın..
Kadınlara sesleniyorum.. Mimoza'nın keşfi olan cilt bakımını atladıysanız size söyleyecek lafım yok.. Gençleşme trenini kaçırdınız demektir.. Sizi bu saatten sonra Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açacağınız yaş küçültme davası paklar..

GÜLAY GÖKTÜRK
Avrupa ve faşizm (2)
Dünkü yazımda, Avusturya'da neo faşist partinin iktidar ortağı olması üzerine Avrupa Birliği'nin bu ülkeyle ilişkilerini askıya almasının, AB'nin ortak değerlerini koruma açısından haklı sayılabileceğini belirtmiş ancak şu soruyu sormuştum: "Avrupa Birliği ilkesel olarak haklı olabilir, ama acaba siyaseten doğru davranıyor mu?"

ŞÜKRÜ KIZILOT
Toplanmayan verginin %60'ı İstanbul'dan
Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün Aralık ayı sonuçlarını da açıklamasıyla birlikte, 1999 yılı vergi gelirleriyle ilgili, 12 aylık tablo netleşmiş oldu.

RUHAT MENGİ
Mesut Yılmaz'ın dediğiyle, yaptığı
Geçen haftasonu Beyoğlu'nda Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde önemli bir toplantı vardı. Aralarında Murat Belge, Adalet Ağaoğlu, Ersin Salman, Ergün Cinmen, İbrahim Betil gibi isimlerin bulunduğu "Sivil Anayasa Girişimi" grubunun "Anayasamı İstiyorum" kampanyasını başlattığı basın toplantısı.

SEDAT SERTOĞLU
Tilki ve kümes
Sizler bu satırları okurken, biz Atina yolcusuyuz.. Türk ve Yunanlı gazetecilerin düzenlediği bir konferansa katılacağız.. İki ülke medyasının barışa ne gibi katkılar yapabileceğini konuşacağız.. Atina'da gördüklerimizi ve duyduklarımızı da, ilerki günlerde sizlerle paylaşacağız..

RAUF TAMER
Jest yok, iş var
Yunanistan'a giderken İsmail Cem, çok önemli bir şey söyledi: - Jest dönemi bitmeli. Yani... Anlaşmalar dönemi başlamalı.

HINCAL ULUÇ
Beni kusurlarımla seviyor musunuz?..
"Ben sizi çok seviyordum. Geçen gün şöyle dediniz. Artık sevmiyorum. Artık okumayacağım.." diye kaç okuyucu notu aldım bugüne dek bilemezsiniz..

AHMET VARDAR
144 öğrenci velisinden Bakan beye dilekçe...
Ne yapalım benim görevim de bu... Okurlarımın, sevgili vatandaşlarımın sıkıntıya düştükleri anda, ulaşamadıkları mercilere ulaştırmak.

ZÜLFÜ LİVANELİ
DÜNYA DEĞİŞİRKEN
Değerli dostlar, Uzun zamandan beri günlük yazılara hiç ara vermedim, şimdi bir dış gezide olduğum için yıllık iznimin bir bölümünü kullanmak istiyorum. Bu yüzden kısa bir süre ayrı kalacağız.
Saygılarımla...

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır