kapat

04.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Zerde
Malzemesi:
*2 su bardağı pirinç
*1 çorba kaşığı kuş üzümü
*1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
*1 çorba kaşığı patates nişastası
*1.5 çorba kaşığı toz şeker
*1 çorba kaşığı gülsuyu
*Yarım çay kaşığı safran
*8 bardak su

HAZIRLANIŞI
Tencereye koyduğunuz yedi bardak suyu kaynatın ve ayıklayıp yıkadığınız pirinci yumuşayıncaya dek pişirin. Nişastayı bir kaba koyup bir bardak su ilave edin, ezip pirincin bulunduğu tencereye katın. Safranı bir fincan suda eritin, şeker ve gülsuyuyla birlikte karışıma katın. 10 dakika kadar kaynattıktan sonra ateşten alın ve kaselere boşaltın. Kaselerin üzerine kuş üzümü ile fıstık serpiştirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır