kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TRT, Arapça kanal için çalışmalarını sürdürüyor

CİHAN
Giriş Saati : 19.04.2009 12:41
Güncelleme : 19.04.2009 15:54
Yeni Haber
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, yakında hizmete sokacağa yeni ve 24 saat Arapça yayın yapacak yeni kanal için çalışmalarını hızla sürdürüyor. ..
TRT bu minvalde son olarak Akdeniz çanağında yer alan ülkelerin oluşturduğu COPEAM'a üye oldu. TRT'nin üyeliği, COPEAM'ın Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılan genel kurulunda duyuruldu. Arap ülkeleri televizyonu başkanlığı, TRT'nin Arapça kanalına büyük ilgi gösterdi.

TRT, son dönemde hizmete giren yeni kanalları ve yaptığı uluslararası anlaşmalar ile dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye'nin kanalı, son olarak Akdeniz çanağında yer alan ülkelerin oluşturduğu COPEAM'a üye oldu. Bu üyelikle, Akdeniz bölgesindeki ülkeler arasında sağlanan işbirliğinden TRT'de yararlanabilecek.

Bu kapsamda TRT ile Mısır televizyonu arasında protokol anlaşması imzalandı. Konuyla ilgili Türk basınına konuşan TRT Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Canpolat "COPEAM bize üyeleri aracılığı ile bilgi desteği ve diğer konularda tam desteğini vereceğini taahhüt etti." dedi. Tarihten gelen kültürel, sosyal ve ekonomik pekişmesine katkı sağlayacağını düşündükleri yeni kanalın iyi karşılandığını söyleyen Canpolat, "En üst düzeyde yetkililer, bu kanalı kuracağımızı söylediğimizde çok mutlu oldular. Bunun çok büyük bir boşluğu dolduracağını, hatta şimdiden program teklifi getirdiler. Şu programları da koyar mısınız diye teklifler getirmeye bile başladılar. Bu da gösteriyor ki, kendileri çok hevesliler ve hazırlar, bu bizi çok mutlu etti." diye konuştu.

Mısır Televizyonu Başkanı Ahmed Enis de "TRT'nin Arapça yayın yapacak yeni kanalının Mısır ve Türkiye arasındaki tarihi bağları daha güçlendireceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Arap Ülkeleri Televizyonu Birliği Başkanı Selahattin Muvavi de "Türkiye'nin Arapça kanalı açması bana göre gecikmiş bir projedir. Açılacak kanal, Türkiye ile tarihi bağları birleştirerek ilişkilerimizi artıracak" şeklinde kaydetti.