Havuçları rendeleyip, üzerine tozşekeri ekleyin. Ocağa koyup, suyunu çekene kadar pişirin ve altını kapatın. Un ve nişastayı içine katıp, macun kıvamına getirin. Ceviz ve antepfıstığını irice çekip, üzerine ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra bir zemine koyup, elinizle bastırarak açın. Soğuduktan sonra 3 parmak eninde kareler şeklinde kesin. Her parçanın içine 1 çorba kaşığı kaymak koyup, kürdanla tutturduktan sonra servis yapın.
Malzemeler * 4 adet orta boy havuç
* 3 su bardağı tozşeker
* 1 çay bardağı un
* Yarım su bardağı ceviz
* Yarım su bardağı antep fıstığı
* 1 tatlı kaşığı nişasta
* 250 gr. kaymak
* * *
Lahana kapaması Lahanayı ortadan ikiye kesip, ortasındaki sert kısmı ayırın ve bir tencereye olduğu gibi oturtun. Üzerine 3 su bardağı su ekleyin. Su kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve suyunu süzün. Soğuduktan sonra yaprakların kalın damarlarını çıkarın. İnce doğranmış soğanları pembeleşene kadar yağda kavurun. Üzerine fıstıkları ve üzümleri ekleyip, 5 dakika daha kavurun. Kıymayı ilave edin, kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. İnce kıyılmış maydanoz, kırmızıbiber ve salçayı da ekleyin ve 5 dakika daha kavurun. Sonra ılınmaya bırakın. Diğer tarafta fırına girebilecek bir kabın dibini, ayırdığınız lahana yaprakları ile döşeyin. Hazırladığınız harçtan üzerine yayın. Bu şekilde kıymalı harç bitene kadar, bir kat lahana, bir kat kıymalı harç koymaya devam edin. Son kapattığınız lahanaların üzerine et suyu dökün. Orta hararetli ateşte 1 saat pişirin. Ocaktan alıp, 5 dakika da fırında pişirip, kareler halinde keserek servis yapın.
Malzemeler
*
2 kg. lahana
* 3 çorba kaşığı margarin
* 3 adet soğan
* Tuz
* 250 gr. kıyma
* 2 çorba kaşığı domates salçası
* Kırmızı biber
* 2 çorba kaşığı çam fıstığı
* 2 çorba kaşığı kuş üzümü
* Yarım demet maydanoz
Yayın tarihi: 28 Ocak 2009, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/28/gny/haber,76AFEED6159E4D0B86A5D93C3B253D09.html
Tüm hakları saklıdır.