kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı'na suikast

CİHAN
Giriş Saati : 11.02.2009 10:35
Güncelleme : 11.02.2009 20:40
Yeni Haber
Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Rail Rzayev uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.

Tümgeneral Rzayev'in bu gün sabah saatlerinde uğradığı saldırı sonucu yaraladığı bildirildi. Rzayev'in Azerbaycan Savunma Bakanlığı Merkez Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Azeri generalin kurtarılamadığı ifade edildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın Bölümü Şefi Eldar Sabiroğlu, General Rzayev'in kafasından aldığı kurşun yarasından öldüğünü bildirdi. Sabiroğlu, olayın ayrıntıları ile ilgili net bir bilgi vermezken, "Olay ile ilgili ciddi araştırma başlatıldı ve soruşturma açıldı." dedi.

Azerbaycan İçişleri Bakanlığında yapılan açıklamada ise Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Rzayev'in suikast sonucu öldüğü doğrulanırken, olay ile ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

SUİKAST SONUCU ÖLEN HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI İÇİN VEDA TÖRENİ YAPILIYOR

Azerbaycan'da bu gün sabah saatlerinde evinin önünde uğradığı suikast sonucu ölen Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Rail Rzayev için veda töreni yapılıyor.

General Rzayev'in cesedi yapılan Bakü Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsiden sonra evine buradan ise veda töreni için Savunma Bakanlığı Eğitim Merkezi'ne getirildi. Veda törenine devlet erkânı, hükümet yetkilileri ve yabancı ülkelerin misyon şefleri katılıyor. Tören basına kapalı olarak yapılıyor.

Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Rzayev'in Bakü'deki ikinci fahri mezarlıkta defnedileceği bildirildi.