Pilici bir tencereye koyup, soğan, sarmısak ve 3-4 dal maydanozla birlikte haşlayın. Soğutup, ince ince dilimleyin. Kıvırcık salatayı elinizle koparıp, salata tabağına yerleştirin. Domates ve taze soğanları doğrayıp, salataya koyun. Maydanozları da salataya ilave edin. Dilimlediğiniz tavukları salatanın üzerine yerleştirin. Hardal, mayonez, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp, salatanın üzerine dökerek servis yapın.
Malzemeler
*
1 adet piliç göğsü
* 1 adet kıvırcık marul
* 4-5 adet taze soğan
* 1 adet domates
* Yarım demet maydanoz
* 1 adet soğan
* 2 diş sarımsakSos için:
* 1 tatlı kaşığı hardal
* 1 tatlı kaşığı maydanoz
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet limonun suyu
* * *
Fındıklı puding Fındık içini robotta toz haline getirin. Derin bir tencerede fındık, şeker, irmik, süt ve bir tutam tuzu karıştırın. Kısık ateşte, koyulaşıncaya kadar karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Ateşten alıp, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyerek karıştırın. Hafif ılınınca iki yumurta sarısını pudinge ekleyip, yedirene kadar karıştırın. Önceden yağlanmış kalıbın içine boşaltıp, benmari usulü 30 dakika pişirin. Buzdolabında 1 saat bekletin. Soğuduktan sonra servis tabağına çıkarın. Çilek sos için, çilek ve tozşekeri robottan geçirin. Sosu pudingin üzerine gezdirip, servis yapın.
Malzemeler
* Yarım su bardağı fındık içi
* 2 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı irmik
* 2 çorba kaşığı toz şeker
* 1 çorba kaşığ ırendelenmiş limon kabuğu
* 1 tatlı kaşığı toz vanilya
* Bir tutam tuz
* 2 adet yumurta sarısı
Çilek sos için:
* Yarım kg. çilek
* Yarım çay bardağı toz şeker
Yayın tarihi: 21 Ocak 2009, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/21/gny/haber,4685C4E2107C4F1BBA07D4EFCEDCE228.html
Tüm hakları saklıdır.