kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Gönen: Artık erkekler de soyunarak bir yere gelmeye çalışıyor. Oysa soyunmaya, polemiğe girmeye, kavga, gürültüye gerek yok. Şarkı söylesinler yeter.

Her horoz kendi çöplüğünde ötmeli!

MERVE YURTYAPAN
20.01.2009
Uzun yıllar Amerika'da yaşayan 'mühendis popçu' Gönen, "Yurtdışına açılmak isteyen şarkıcıları bir türlü anlamıyorum" dedi ve ekledi: Bence her horoz kendi çöplüğünde ötmeli!..
Kadıköy Anadolu Lisesi'nde okurken tatil amaçlı gittiği Amerika'da kalan 'mühendis popçu' Gönen, "Türkiye'de var olmak istiyorum" dedi. İlk şarkıcılık deneyimini Amerika barlarında yaşayan ve "Türkçe şarkı söylemek istiyorum. Yurtdışına açılmak isteyenleri de anlamıyorum" diyen Gönen, müzik serüvenini anlattı.

* Müzik hayatınıza nasıl girdi?
Üniversiteye başladığım sene New York'ta sahneye çıkmaya başladım. Hafta içi okul, hafta sonu sahne devam etti. Tüm üniversite hayatım boyunca devam ettim. Okul biter bitmez de müzik dersleri aldım... Sonra da Türkiye'ye geri döndüm."

ACEMİLİĞİMİ ABD'DE ATTIM

* Şarkı söylemek ile mühendislik eğitimi görmek çok farklı şeyler. Zor olmadı mı?
Babam okul bitmeden İstanbul'a dönmemi istemiyordu. Mezun olduktan sonra müzik konusunda bana destek olacağını söylemişti. Ben de önce okulumu bitirdim ve babama verdiğim sözü yerine getirdim. Okul bitti, eğitimimi aldım ve şarkı söylemek istiyorum.

* Amerika'da sahneye çıkmak zor muydu?
Amerika'da sahneye çıktığımda Türkçe şarkılar söylüyordum. Bütün acemiliği orada attım...

* Bir röportajınızda, 'Yakışıklıyım, eğitimliyim ve sesim güzel. Daha ne olsun' demişsiniz. Kendinize çok mu güveniyorsunuz?
Evet kendime güveniyorum. Düşünüp, ölçüp, tartarak bir şeyler yapıyorum. 'Hadi ünlü olayım, bütün Türkiye beni tanısın' demiyorum ki! Çalışıyorum, merdivenleri yavaş yavaş çıkıyorum. Kalıcı olmak istiyorum. Sabun köpüğü gibi yok olmak ve unutulmak istemiyorum.

BAŞIMDAKİ YILDIZ EKSİK OLMUYOR

* Yeni çıkan şarkıcıları nasıl buluyorsunuz?
Şimdi sesi olmayan erkekler de soyunuyor. Benim yerimse çok başka. Müzik dünyasında son yıllarda çıkan isimlerin ışıkları yok. Eğitimleri yok ve bence başarılı değiller. Zaten kalıcı da olamıyorlar. Ama benim başarımın yanında bir de yıldızım var. O yıldız başımın üstünden hiç eksik olmadığı için müzik dünyası benim adımı hiç unutmayacak.

* Bu kadar kendinize güvenmenizin nedeni aldığınız eğitim galiba... Siz de sanat için 'eğitim şart' diyenlerden misiniz?
Ben çok iyi bir eğitim aldım. Eğitim olmadan bu iş olmaz. Müzik dünyasında da eğitimsiz insan çok fazla... İşte onlar bir bir yok olup gidiyorlar. Eğitimime ve yeteneğime güveniyorum. Ayrıca insanın kendini geliştirmesi de çok önemli...