Soğanı tencereye alıp, üzerini örtmeyecek kadar su koyup, suyu çekene dek pişirin. Soğanlar pişene kadar pirinci de sıcak tuzlu suda bekletin. Soğan suyunu çekince pirincin suyunu süzüp üzerine koyun. Ardından nane, karabiber, yenibahar, kuş üzümü, dolma fıstığı, salça, kesme şeker ve zeytinyağını da katıp, karıştırın. Üzerine 1 su bardağı sıcak su koyup 5 dakika kısık ateşte suyunu çektirin. Bu karışımı asma yapraklarına pay edip sarın ve tencereye dizin. Üzerine limonun suyunu döküp, 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve tuzunu ayarlayın. Bu şekilde 25 dakika pişirin. Soğutup servis yapın.
Malzemeler
* 1.5 su bardağı kıyılmışsoğan
* 1.5 su bardağı pirinç
* 2 çorba kaşığı nane
* 1'er silme tatlı kaşığıkarabiber ve yenibahar
* 1'er çorba kaşığıkuş üzümü
* Dolma fıstığı
* Salça
* Tuz
* 2 adet kesme şeker
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 2 su bardağı sıcak su
* Yarım kilo asma yaprağı
* 1 adet limonun suyu
* * *
Banduri
Soğanı yemeklik doğrayın. Kıymayla tencerede pişirin. Et suyunu çekince, küp doğramış domatesleri ilave edin. Yıkanmış pirinci tencereye alın. Suyu da ekleyip, 10-15 dakika pişirin. Tuz ve karabiber serperek, servis yapın.
Malzemeler
*
200 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı margarin
* 4 adet domates
* 1.5 çorba kaşığı pirinç
* 1 çay bardağı su
* 1 çay kaşığı karabiber
* Tuz
Yayın tarihi: 9 Ocak 2009, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/09/gny/haber,46AC4C0684B24A4184174D20B13A4ADD.html
Tüm hakları saklıdır.