Kuşbaşı etleri tencerede çevirerek kavurun. Etler suyunu çekince, yağ ve salçayı ekleyin. Üzerine küp doğranmış, tuzlu suda bekletilmiş patlıcanları koyun. Domates ve biberleri küp biçiminde doğrayın. Sarmısağı yemeklik doğrayıp tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi serpip servis yapın.
Malzemeler
*
200 gr. kuşbaşı et
* 1 tatlı kaşığı salça
* 1 çorba kaşığı yağ
* 2 adet patlıcan
* 2 adet domates
* 2 adet sivribiber
* 5 diş sarmısak
* Tuz
* Karabiber
* * *
Çikolatalı cevizli kek Mikser ile tozşeker ve yumurtayı 4 dakika çırpın. Üzerine bal ve margarini ekleyip, çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozu ile karıştırıp, karışıma katın. Üzerine vanilya, tarçın, ince kıyılmış ceviz içi ve arzuya göre rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin ve karıştırın. Bu arada bitter çikolatayı küçük küçük parçalara ayırıp, 1-2 çorba kaşığı unla iyice karıştırarak kekin içinde dibe çökmesini önleyin. Unla karışmış çikolata parçalarını da kek harcının içine katın ve yağlanmış kek kalıbına dökün. 170 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
Malzemeler
*
1.5 su bardağı toz şeker
* 4 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı bal
* 125 gr. margarin
* 3 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
* 1 paket bitter çikolata
Yayın tarihi: 12 Ocak 2009, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/12/gny/haber,ADA6EA86E90B4F64ADB618C512F2A16E.html
Tüm hakları saklıdır.