kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Patlıcan tava

Kuşbaşı etleri tencerede çevirerek kavurun. Etler suyunu çekince, yağ ve salçayı ekleyin. Üzerine küp doğranmış, tuzlu suda bekletilmiş patlıcanları koyun. Domates ve biberleri küp biçiminde doğrayın. Sarmısağı yemeklik doğrayıp tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi serpip servis yapın.

Malzemeler
* 200 gr. kuşbaşı et
* 1 tatlı kaşığı salça
* 1 çorba kaşığı yağ
* 2 adet patlıcan
* 2 adet domates
* 2 adet sivribiber
* 5 diş sarmısak
* Tuz
* Karabiber

* * *
Çikolatalı cevizli kek
Mikser ile tozşeker ve yumurtayı 4 dakika çırpın. Üzerine bal ve margarini ekleyip, çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozu ile karıştırıp, karışıma katın. Üzerine vanilya, tarçın, ince kıyılmış ceviz içi ve arzuya göre rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin ve karıştırın. Bu arada bitter çikolatayı küçük küçük parçalara ayırıp, 1-2 çorba kaşığı unla iyice karıştırarak kekin içinde dibe çökmesini önleyin. Unla karışmış çikolata parçalarını da kek harcının içine katın ve yağlanmış kek kalıbına dökün. 170 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.

Malzemeler
* 1.5 su bardağı toz şeker
* 4 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı bal
* 125 gr. margarin
* 3 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
* 1 paket bitter çikolata