Hamsiyi, una bulayın. Fazla ununu silkeleyin. Tavaya kuyruk kısımları birleşecek biçimde dizin. Tavayı ocağa koyun. Hamsilerin kuyruklarının birleştiği yere 1 çorba kaşığı sıvıyağı koyun. Tavayı sallayarak pişirin. Daha sonra diğer tarafını çevirin. Aynı şekilde kızartıp, servis yapın.
Malzemeler 2 Kişilik* 500 gram hamsi
* 1 çay bardağı un
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Keşkül Sütü tencereye alın, yarım çay kaşığı tuzu ilave edip, ısıtın. Bademi sıcak suda bekletin, kabuklarını soyun. Robottan geçirin. Yarım su bardağı suyla, üç çorba kaşığı pirinç ununu ıslatın. Tencereye ilave edin. Kalan bademleri de sütün içine yavaş yavaş ekleyin. Süt kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin. Arkasından iki çorba kaşığı hindistan cevizini katın. Tüm malzemeleri kaşıkla aynı yönde karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın. Kup bardaklarına ya da kaselere doldurup, üzerini rendelenmiş portakal kabuğuyla süsleyin.
Malzemeler 4 Kişilik
*
5 su bardağı süt
* Yarım çaykaşığı tuz
* 1 su bardağıbadem
* 3 çorba kaşığıpirinç unu
* Yarım subardağı şeker
* 2 çorba kaşığıhindistan cevizi
Yayın tarihi: 19 Ocak 2009, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/19/gny/haber,8CE72E52D69245A3821ECEAC817166FD.html
Tüm hakları saklıdır.