kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Kıymalı patates

Haşlanmış patatesleri iri parçalar halinde doğrayın. 3 çorba kaşığı margarini tencerede eritin. Piyazlık doğranmış soğanı ekleyin. Rengi değişmeye başladığında kıymayı ve sivribiberleri ilave edin. Kıymanın bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Patatesleri ekleyin. Birkaç dakika kavurun. İnce kıyılmış maydanoz ve kiraz domatesleri ilave edin. Kısık ateşte 2-3 dakika pişirin.

Malzemeler
* 1 kg. haşlanmış patates
* 3 çorba kaşığı margarin
* 1 adet soğan
* 250 gr. kıyma
* 4-5 adet sivribiber

* * *
Pastırmalı Çin böreği
İnce kıyılmış pastırmayı, küp doğranmış domatesleri, ince kıyılmış sivri biberleri ve kıyılmış maydanozu derin bir kabın içinde karıştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyup, tekrar karıştırın ve kenarda bekletin. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve sıvıyağı iyice çırpın. Yufkayı 8 adet üçgen biçiminde sigara böreği yapar gibi kesin. Üçgenlerin üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp, üçgenin geniş ucuna pastırmalı karışımdan koyun ve gevşek olarak sarın, fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan yoğurtlu harçtan sürüp çörek otu serpin. 190 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

Malzemeler
* 100 gr. pastırma
* 2 adet domates
* 2 adet sivri biber
* Yarım demet maydanoz
* Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniril 3 çorba kaşığı yoğurt
* 2 adet yumurta
* 4 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 adet yufka