Zeytinyağını tencerede kızdırın. Soğanı yemeklik doğrayıp, kavurun. Sarmısak, domates püresi, kekik ve karabiberi serpin. 10 dakika hafif ateşte pişirin. Kabağı ince şeritler halinde doğrayıp, çorbaya ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın. Servis yaparken üzerini 1 çorba kaşığı kaşar peyniri ile süsleyin.
Malzemeler 2 Kişilik
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan
* 1 diş sarmısak
* 1 kutu domates püresi
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 su bardağı etsuyu
* 1 adet kabak
* 1 çorba kaşığı rendelenmişkaşar peyniri
* * *
Kağıtta mezgit balığı
Sıvıyağı tavada kızdırın. 6 adet taze soğanı ince kıyıp, tavaya alın. 2 adet domatesi küp biçiminde doğrayın, tavaya ekleyin. 2 adet alüminyum folyoyu açın. Soğan ve domatesi yayın. Üzerine mezgitleri yerleştirin. Üzerine yarım demet kıyılmış maydanoz ve dereotunu koyun. Defne yaprağı ve 1 çay kaşığı karabiberi ilave edin. 1 çorba kaşığı limon suyunu üstünde gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Malzemeler 2 Kişilik
*
1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 6 adet taze soğan
* 2 adet domates
* Yarım demetmaydanoz
* Yarım demetdereotu
* 1 adet defne yaprağı
* 2 adet mezgitfiletosu
* 1 çay kaşığıkarabiber
* 1 çorba kaşığılimon suyu
Yayın tarihi: 16 Ocak 2009, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/16/gny/haber,9451579AA6A2431498D515CA095780E8.html
Tüm hakları saklıdır.