Kabakların içini çıkarıp, rendeleyin. Rendelenmiş soğanla bir kaba koyun. İçine un, yumurta, kıyılmış maydanoz ilave edin. Karabiber ve tuzunu ekleyin. Bu malzemeleri sıkma torbasına doldurun. Kızdırılmış yağa köfte büyüklüğünde sıkıp, çevirerek kızartın. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine çıkarın. Yağını bırakınca limonla servis yapın.
Malzemeler 4 Kişilik* 1 kg. kabak
* 1 adet rendelenmiş soğan
* 3 çorba kaşığı un
* 2 adet yumurta
* 1 demet maydanoz
* Karabiber
* Tuz
* * *
Çikolatalı krem karamel Karamel için, tavaya şeker ve suyu aktarıp, karıştırmadan, şeker eriyinceye dek kaynatın. Hafifçe sararınca ocaktan alın, Ya büyük bir kalıba ya da tek kişilik kalıplara dökün. Sütü kaynatıp ılınmaya bıraktığınızda şekeri ekleyin ve eritin. Bir kapta yumurta sarılarını çırpıp, vanilya ve kakaoyla birlikte süte ekleyin ve karıştırın. Karamelli kaplara yumurtalı sütlü harcı paylaştırın. Kabı, içi su dolu bir kaba koyup, benmari usulü, harlı ateşte, katılaşana dek 25-30 dakika pişirin. Sonrasında servis tabağına ters çevirip, kalıptan çıkarın. Üzeri için, bisküvileri ezin ve diğer tüm malzemeyle birlikte bir kapta karıştırın. Elle şekil verip, tatlının üzerine yerleştirin. Çikolata sosu ve meyveyle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler 8 Kişilik
*
4 su bardağı süt
* 1 su bardağı tozşeker
* 8 adet yumurta sarısı
* Yarım paket vanilya
* 4 çorba kaşığı kakao
Karameli için:* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1 kahve fincanı su
Üzeri için:* 1 paket pötibör bisküvi
* Yarım su bardağı fındık
* 2-3 çorba kaşığı süt
* 3 çorba kaşığı çikolata
Yayın tarihi: 7 Ocak 2009, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/07/gny/haber,E950EC49FA264685940BAC2D336D7798.html
Tüm hakları saklıdır.