Tencereye eti, yağı, ince kıyılmış soğanı koyun ve suyunu alıp tekrar çekinceye kadar hızlı ateşte kavurun. Etin rengi hafif kahverengi olunca, üzerine karabiber, kırmızıbiber, salça, su ve tuz ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. Eti iyice yumuşayana dek, arada bir suyunu kontrol ederek, pişirin (su azalırsa üzerine sıcak su ekleyin. Kalan su koyu kıvamlı olmalı). Doğranmış ekmek dilimlerini tepsiye koyup, zeytinyağı ilavesi ile 15 dakika fırında kızartın. Yoğurt, dövülmüş sarmısak ve ince kıyılmış dereotunu karıştırın. Pişen eti tencereden alıp dilimleyin. Servis tabağına önce sarmısaklı, dereotlu yoğurdu koyup, üzerine et dilimlerini, etin üzerine de kızarmış ekmekleri yerleştirin. En üste, etin tencerede kalan suyunu gezdirin.
Malzemeler 8 Kişilik
*
1 kg. kemiksiz kuzu budu
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet ince kıyılmış soğan
* Yarım çay kaşığı karabiber
* Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
* Yarım çorba kaşığı salça
* 1 su bardağı su
* 7-8 dilim ekmek+2 çorba kaşığı zeytinyağıl 500 gr. yoğurt
* 2-3 diş sarmısak
* 1 demet ince kıyılmış dereotu
* Tuz
* * *
Ev yapımı Kemalpaşa Un, margarin, peynir, karbonat ve yumurtaları bir kapta iyice yoğurun. Hafif yumuşak kıvama gelen hamuru yarım saat dinlendirin. Sonrasında tepsiye bir yağlı kağıt yayın. Hamurdan iri kiraz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin. 180 derece fırında 20- 25 dakika pişirin. Bu arada şerbeti için su, tozşeker ve limon suyunu bir tencereye aktarıp 5 dakika kaynatın. Sonra içine Kemalpaşa tatlılarını atıp 15 dakika daha birlikte kaynatın. Kemalpaşalar parlak bir görünüm aldığında tencereden çıkarıp servis tabağına aktarın. Üzerlerine kaymak ekleyip servis yapın.
Malzemeler 40 Adet
*
2 su bardağı (160) gr. un
* 3 çorba kaşığı (40 gr.) margarin
* 150 gr. tuzsuz beyaz peynir
* 1 çay kaşığı karbonat
* 2 adet yumurta
Şerbeti için:
* 2 su bardağı su
* 2 su bardağı tozşeker
* 1 çorba kaşığı limon suyu
Yayın tarihi: 8 Aralık 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/12/08/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.