Tencereye 5 su bardağı su koyun. Tarhanayı da koyup, karıştırarak kaynatın. Yıkanmış pirinçleri ilave edin. Pirinç pişince, tencereyi ocaktan alın. Tuzunu ayarlayın. Kırmızıbiber, karabiber ve naneyi katın. Erimiş margarini de üzerinde gezdirdikten sonra, servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 5 su bardağı su
* 4 çorba kaşığı tarhana
* 2 çorba kaşığı pirinç
* 1 çorba kaşığı margarin
* Kırmızıbiber, karabiber,nane, tuz
Cevizli kolay kuş yuvası Unu düz bir zemine alın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, yoğurt, limon suyu ve tuzu koyun. Ara sıra su ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 10 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Nişasta ya da un serperek, baklava hamuru inceliğinde açın. Kenarlarını bıçakla keserek dikdörtgen haline getirin. Hamurun kenarlarına yumurta akı sürün. Üzerine ceviz serpip, alt ucundan yukarı doğru sararak rulo haline getirin. Rulo hamurdan iki parmak genişliğinde parçalar kesip, dik olarak tepsiye dizin. Tereyağını eritip, tepsinin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Şerbeti hazırlamak için su ve toz şekeri bir tencerede karıştırıp, ocağa koyun. Kaynadıktan sonra, içine limonu ilave edin. Bir-iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak şerbeti soğuk tatlıya döküp, iyice çekmesini bekleyin.
MALZEMELER 8 kişilik
* 1 su bardağı tepeleme un
* 1 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı yoğurt
* Yarım limonun suyu
* Yarım çay kaşığı tuz
* Aldığı kadar su
* 400 gr. iri çekilmiş ceviz
* Yarım su bardağı nişasta
* 1 adet yumurtanın akı
* 150 gr. tereyağı Şerbeti için:
* 2 su bardağı toz şeker
* 1.5 su bardağı su
* Yarım limonun suyu
Yayın tarihi: 24 Kasım 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/24/gny/haber,7ED33D2476554BF9A496DCF2B3C7B3FB.html
Tüm hakları saklıdır.