kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Van der Veer, son 10 yılın Türkiye için bir başarı öyküsü olduğunu söyledi ve şirket olarak 1997'deki zorlu dönemi atlatmalarını Türk çalışanlara borçlu olduklarını söyledi.

'Biz spagettiyi çok severiz'

14.11.2008
Royal Dutch Shell İcra Kurulu Başkanı Van Der Veer, boru hatlarını spagettiye benzetti ve "Türkiye'de de 20-30 yıl sonra tabaktaki spagetti görüntüsüyle karşı karşıya kalınacak" dedi..
Royal Dutch Shell İcra Kurulu Başkanı Jeroen Van Der Veer, spagettiye benzettiği boru hatlarıyla ilgili olarak "Biz spagettiyi çok severiz" değerlendirmesinde bulundu. Shell Türkiye'nin 85. kuruluş yıldönümü vesilesiyle Türkiye'yi ziyaret eden Veer, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, global kriz, Türkiye'nin konumu, dünya enerji endüstrisi hakkında görüşlerini paylaştı. En ilginç değerlendirmesi ise boru hatlarıyla ilgili oldu. Kuzey Batı Avrupa'da 1960'larda hiç boru hattı olmadığını ancak Hollandalıların boru hatlarıyla enerji taşımaya başlamasıyla Güney Avrupa'daki boru hatlarının spagettiye benzer bir görüntü oluşturduğunu söyleyen van der Veer, "Türkiye'de de 20-30 yıl sonra bakıldığında boru hatlarından oluşan bir tabak spaghetti görüntüsüyle karşı karşıya kalınacak" dedi. Boru hatları konusunda şirketlerin değil hükümetlerin karar vereceğini kaydeden van der Veer, Royal Dutch Shell'in boru hattıyla değil boru hattında taşınacak petrol ve doğalgazla ilgilendiklerini söyledi ve ekledi "Biz spagettiyi çok severiz ve özellikle ev yapımı olanlara bayılırız." Ortadoğu, Kazakistan, Türkmenistan'daki doğalgaz kaynakları konusunda, Rusya'nın bunların kendi topraklarından taşınmasını istemesinin doğal olduğunu kaydeden Veer, bunun, önümüzdeki dönemde siyasi gündemi yoğun şekilde işgal edeceğini, mali krizin bu sorunları daha da karmaşık hale getirdiğini söyledi. Akaryakıt şirketleri, Rekabet Kurumu'nun petrol fiyatlarındaki düşüşe akaryakıt fiyatlarının aynı hızda yanıt vermediği, sektörde oligopolistik bir yapı olduğuna ilişkin raporu dünkü basın toplantısının da en çok tartışılan konusu oldu. Van der Veer, Shell Türkiye Başkanı Canan Ediboğlu ile birlikte konuya açıklık getirmeye çalıştı. İki yönetici de akaryakıt fiyatları içinde Türkiye'de verginin payının çok yüksek olduğuna dikkat çekti. Ediboğlu, rafineri çıkış fiyatı, ÖTV ve KDV toplamının yüzde 80-85'lerde olduğunu kalan yüzde 15-18 arasındaki kısmın ise dağıtım şirketlerine kaldığı bilgisini verdi. Van der Veer de tüketicilerin "Fiyatlar niye düşmüyor" tepkisinin anlaşılır olduğunu ancak biraz daha zaman gerektiğini kaydetti.
Haberin fotoğrafları