- Şu an 14 Kasım 2008 - Cuma tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
- Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için tıklayın »
kapat
Geleneksel Türk mutfağının unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerinden biri olan şerbet, yeniden doğuyor. Artık pek çok şık ve iddialı mekânın mönüsünde bulunan şerbetin kuşburnu, gül, üzüm gibi çeşitleri var. Bunların arasından en iyilerini, yeme-içme dünyasının önde gelen isimleri belirledi. Konyalı: 111 yıllık geçmişi olan ve Türk mutfağının en önemli temsilcilerinden Konyalı'da şerbetler önemli bir yer tutuyor. Buradaki çeşitler arasında saray şerbeti, gül şerbeti, kakuleli limon şerbeti ve Hz.Mevlana'nın da yemek aralarında sindirim için içtiği sirkencübin şerbeti yer alıyor. Konyalı'daki saray şerbeti, kuşburnu, zencefil, tarçın, vişne gibi toplam 910 malzemeden yapılıyor...