Bağcılık ve şarapçılıkta kalifiye eleman yetiştirmek için kurulan okulda dersler uygulamalı yapılıyor.
Okullu şarapçılar üretime başladı
Yakup Önal SABAH
25.10.2008
Şarköy Meslek Yüksekokulu'na bağlı Şarap Üretim Teknolojisi öğrencileri okullarının bodrumunda oluşturdukları tesiste deneme üretimi yapıyor..
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Şarköy Meslek Yüksekokulu, Şarap Üretim Teknolojisi ve Bağcılık Bölümü şarap üretimine başladı. Türkiye'deki ilk bağcılık ve şarapçılık okulunun bodrumunda, öğrencilerin şarap üretiminin aşamalarını uygulamalı öğrenmeleri için özel bir tesis oluşturuldu. Okul müdürü Yrd. Doç. Dr. Elman Bahar "Öğrencilerimizi bölgede bulunan şarap fabrikalarına götürerek şarabın yapılışını gösteriyorduk. Teorik eğitimin yanına pratiği de eklemek amacıyla bodrumda şarap üretim tesisi oluşturduk. Bu iş için Bursa Sönmez Holding'ten Canan Sönmez'den ekipman ve şarap yapımında kullanmak üzere Bursa'daki bağlarından üzüm aldık" dedi.
'AMAÇ TİCARET DEĞİL' Öğrencilerin şarabın yapım sürecini, bağdan üzümün toplandığı andan itibaren teorik ve uygulamalı olarak gördüklerini anlatan Elmas, gelecek yıldan itibaren kendi bağlarında yetiştirdikleri üzümleri kullanacaklarını söyledi. Ticari amaç gütmediklerini kaydeden Bahar, "Ev şarapçılığı için belirlenen yasal miktarı aşmayacak kadar tamamen eğitime yönelik uygulama amaçlı bir üretimimiz söz konusudur" dedi.