kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Bir hiç uğruna öldürülen Gürkan Yılmaz'ın anne ve babası...

Çetenin cinayetleri korku filmi gibi

Tülay AKSAY / Nadir UYSAL
25.10.2008
İşadamlarını korkutmak isteyen çete, rasgele birini kaçırıp vahşice işkence ediyor, sonra boğazını keserek öldürüyordu..
Kuşadası'ndaki vahşet çetesi üyelerinin işadamlarını tehdit etmek için benzerine korku filmlerinde rastlanacak bir yöntem izledikleri belirlendi. Vahşet çetesi üyeleri önce rasgele birini kaçırıyor, sonra da işadamının gözü önünde bu kişiyi işkence ederek ve boğazını keserek öldürüyordu. Korkan işadamı da çeteyi mallarına ortak ediyordu. İki günahsız genci katleden ve aralarında çetenin lideri Nusret Akmercan'ın olduğu sekiz kişi tutuklandı. İki kişi de çete üyeliği iddiasıyla aranıyor.

EVİNDE İSİM LİSTESİ BULUNDU
Bu arada çete lideri Nusret Akmercan'ın evinde yapılan aramada çeteye ait bir isim listesi ele geçirildi. 11 kişilik listede, cesetleri bulunan Özçelik ile Yılmaz'ın da adlarının bulunduğu öğrenildi. Diğer dokuz kişinin durumu hakkında bilgi edinilmesine çalışılıyor. 19 Ekim Pazar günü Kuşadası merkezde bir ganyan bayisinden cep telefonuyla telaşlı bir şekilde konuşarak çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Gürkan Yılmaz olayındaki sır perdesi de aralandı. Çetenin, daha önce kurban seçerek arkadaş olduğu Yılmaz'ı eve çağırdığı, orada C.D. isimli bar işletmecisine "İşte seni tehdit eden adam" diyerek, banyoda kalbinden bıçaklayıp, boğazını keserek öldürdüğü öğrenildi. Çetenin Hüsrettin Özçelik'i de (22) aynı yöntemle öldürdüğü belirlendi. Sanık Nusret Akmercan, 1997'de Malta Havayolları'na ait uçağı Almanya'nın Köln kentine kaçırarak, Ağca'nın serbest bırakılmasını talep etmişti. Akmercan'ın, aynı yıl İzmirli tekstilci ve gelinlikçi Tahsin Kahyaoğlu'nu kaçırdığı ortaya çıkmıştı.
Haberin fotoğrafları