kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Neden cipste feta kullanıldı?

13.09.2008
Amber Dilberoğlu, Frito Lay Türkiye Pazarlama Müdürü..
"Lay's Gurme, Frito Lay Türkiye'nin markalarından biri olan Lay's patates cipsinin ürettiği yeni bir ürün... Bu yeni ürünün ilk serisi ise 'Parmesan', Rokfor' ve 'Feta ve Kırmızı Biber' çeşitlerinden oluşan Dünya Peynirleri' konseptiyle ortaya çıktı. Feta bilindiği gibi Yunanistan, Danimarka, Hollanda gibi ülkelerde üretilen, 'ultrafiltrasyon' tekniği kullanılarak elde edilen Avrupa patentli bir peynir çeşidi... Ultrafiltrasyon yöntemiyle süt belli yağ oranında öncelikle bir anlamda koyulaştırılıyor; daha sonra kültür ve maya ekleniyor. Bu yöntem Türkiye'de üretilen beyaz peynir çeşitlerinde genellikle kullanılmıyor. Feta peynirinin kendine özgü diğer bir özelliği ise genellikle yüzde 70 koyun sütü ve geri kalanının ise genellikle keçi-manda ve bufalo sütünden yapılıyor olması... Beyaz peynir ve feta karşılaştırması yapılırken göz ardı edilmemesi gereken bir diğer husus ise beyaz peynirin standart bir peynir tanımı olarak kullanılmasının yarattığı yanlış anlaşılmadır. Çünkü Türkiye'de üretilen beyaz peynir türleri de kendi içlerinde farklılaşmaktadır.