Et tencereye konur. Ateşte kendi suyunu salıp, çekene kadar pişirilir. 5 bardak su ilave edilir. Kısık ateşte etler yumuşayıp pişirilir. Diğer yandan un, tuz, limon suyu ve yumurta çırpılır. Yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. Un kokusu gidene kadar kısık ateşte 10 dakika daha pişirilir. Üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirilir.
MALZEMELER
* 250 gr. küçük küçük doğranmış sotelik koyun eti
* 1 adet yumurta sarısı
* 3 çorba kaşığı un
* 1 limonun suyu
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
* Tuz
Yayın tarihi: 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/06/gny/haber,EFE523C2C482473C97050C1ACB441091.html
Tüm hakları saklıdır.