Kıyma, soğan, yumurta sarısı, tuz, karabiber ve ekmek içiyle köfte harcı yapılır. Dolapta 15 dakika bekletilir. Limon büyüklüğünde parçalara ayrılır. Gondol şeklinde köfteler yapılır, tepsiye dizilir. İçlerine birer çay kaşığı tereyağı konur. 170 derecelik fırında beş dakika pişirilir. Diğer yanda ayrı bir tencerede yağ ve un kavrulur. Patlıcan ilave edilir. iki kez çevrildikten sonra içine süt konur. Tuz ve karabiber ilave edilip, ateşten alınır. İçine doğranmış domates ve biberler konur. Kaşar peynir ilave edilir. Tüm malzeme gondol köftelerin içine doldurulur. Fırında 15 dakika daha pişirilir.
MALZEMELER 6 kişilik* 500 gram dana kıyma
* 1 adet soğan
* 1 yumurtanın sarısı
* 2 dilim bayat ekmek içi
* 2 adet közlenmiş patlıcan
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı yağ
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı kaşar peyniri
* 1 adet domates
* 1 adet sivri biber
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 27 Temmuz 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/27/gny/haber,9412E8EBB53846008280BB94B430E1DC.html
Tüm hakları saklıdır.