kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Kavunlu tart Kavunlu tart
Margarin eritilir, soğutulur. İçine yoğurt, şeker ve un ilave edilip, hamur yapılır. Bu hamur 20 dakika dinlendirilir. Sonra ikiye bölünür ve tepsiye yerleştirilir. Arasına dilim dilim kavun konur. Diğer parça üzerine kapatılır. Yumurta sürülür, kızarana kadar pişirilir. Kavun sosu için kavun ufak ufak doğranır. Şeker ile birlikte blenderdan geçirilir. İçine vanilya ve viski ilave edilir. Kekin üstüne kavun sosu konur.

MALZEMELER

*
1 paket kek un

* 200 gr. margarin

* 2 yemek kaşığı yoğurt

* 2 yemek kaşığı şeker

* 2 dilim kavun

Kavun sosu için:

*
1 dilim kavun

* 1 çorba kaşığı viski

* 1 çay kaşığı vanilya

* 2 çay kaşığı pudra şekeri