Eriklerin çekirdekleri çıkartılır. Tarçın, karanfil, 1 çay bardağı şeker, su ve limon kabuğu konur ateşte pişirilir süzgeçten geçirilir. Kaselerin dibine ikişer çorba kaşığı konur. Süt, un, şeker ve yumurta sarısı ateşte göz göz olup katılaşıncaya kadar pişirilir. Yumurta akı mikserle kar haline getirilir. Yavaş yavaş kremaya aktarılır. İçine vanilya ve tozbadem konur. Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırılır. Eriklerin üzerine dökülür. Dolapta 4 saat bekletilip servis yapılır.
MALZEMELER
Pudingi için:
* 2.5 bardak süt
* 2 çorba kaşığı un
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 yumurta sarısı
* 1 yumurta akı
* 1 çay bardağı toz badem
* 1 çay kaşığı vanilya
Sosu için:
* 500 gram Mürdüm eriği
* 1 parça çubuk tarçın
* 2 adet karanfil
* Yarım su bardağı şeker
* 1 su bardağı su
* 1 limon kabuğu rendesi
Pabucaki Patlıcanlar alacalı soyulur, 15 dakika tuzlu suda bekletilir. Yıkanır, sıkılır, bol yağda kızartılır. Tepsiye 1 kilo domates doğranır. Yeşil biber ilave edilir. Üzerine kızaran patlıcanlar dizilir. Peynir, maydanoz, dereotu, yumurta akı ve karabiberle karıştırılır. Patlıcanların ortası doldurulur. Üzerine beşamel sostan birer kaşık serpilir. 20 dakika 170 derecelik fırında pişirilir. Ilık servis yapılır.
MALZEMELER
* 1 kilo patlıcan
* 1 kilo domates
* 3 tane yeşil biber
* 100 gram beyaz peynir
* 100 gram kaşar peyniri
* 1 komposto kasesi beşamel sos
* 1 yumurta
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet dereotu
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızıbiber
* Kızartmak için sıvıyağ
Zeytinli kurabiye
Sıvı yağ, margarin, yoğurt, kabartma tozu, sirke, tuz, pul biber, turşulu zeytin, siyah ayıklanmış zeytin ve aldığı kadar unun hepsi hamur haline getirilir. Ufak kurabiyeler yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür, fırında pişirilir.
MALZEMELER
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı margarin
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay kaşığı sirke
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 10 adet turşulu zeytin
* 10 adet siyah zeytin
* 1 çay bardağı ceviz
* Aldığı kadar un
Yayın tarihi: 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/28/gny/haber,11E210CB4DB446AAB7C5CD9DC42351A2.html
Tüm hakları saklıdır.