kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Okay Temiz

Ameliyattan çıkıp 'Kalbin Ritmi'ni çaldım

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
Dünyaca ünlü perküsyoncu Okay Temiz, 67 yaşında by-pass oldu. Tıkalı olan kalp damarı değiştirildi. Pek çok kişiye göre onun yaşında kalp damarının tıkanması normaldi. Ona göre ise değildi. O, kalbinin tıkanmasına kötü giden evliliğinin neden olduğunu söyledi.....
Ünlü müzisyen Okay Temiz, 67 yaşında bypass oldu. Tıkalı olan kalp damarı değiştirildikten sonra, ameliyat masasından doğru sahneye koştu ve konser verdi. Kalbinin yeni ritmi ona öyle bir ilham vermişti ki; doktorunu da sahneye çağırdı ve onun yanında 'Kalbin Ritmi' adlı bestesini çaldı. Temiz, ameliyattan sonra hayatındaki yanlışları nasıl detoksladığını anlattı: nAmeliyat olmadan önce nasıl bir yaşam sürüyordunuz? Ameliyat olmadan önce yine sağlıklı beslenmeye dikkat eden bir insandım ama kahve tiryakisiydim. Sigara, puro ve pipo içiyordum. Deniz ürünlerini de, çok yoğun bir şekilde tüketiyordum.

AĞRILARLA HİSSETTİM

* Hastalığınızın farkına nasıl vardınız? Ameliyat olmadan önce düzenli olarak spor yapıyor, ağırlık çalışıyordum. Finlandiya'da yaşarken buzların üzerinde bisiklet kullandım. Türkiye'ye geldikten sonra da, yürüme bandında düzenli olarak spor yapmaya başladım. İki yıl önce yürüyüş bandının üzerindeyken, göğsümde soğuk algınlığı gibi bir ağrı hissettim. Bandın süratini düşürdüm ancak ertesi sabah da aynı şekilde ağrım olunca; bir tuhaflık olduğunu hissettim. Hastaneye gittim ve bir dizi tetkik yapıldı. Anjiyo sonrası bir damarımın tıkalı olduğu ve by-pass ameliyatı olmam gerektiği söylendi. Ameliyattan sonra müzik hayatıma devam edebileceğimi öğrenince, kabullendim.

* Ameliyat sonrası sahneye dönerken korku duydunuz mu? Hastaneden taburcu olduktan iki ay sonra konser verdim. Dr. Deniz Şener de, eşi ile birlikte beni izlemeye geldi. Performansımı görünce şaşırdı. Ritim çalarken doğru nefes almayı bilmem; beni çabuk iyileştirdi.

* Bu hastalığa yakalananlara öneriniz nedir? Hareketli olmalarını öneriyorum. Ancak hareketlerin çok sınırlı zaman dilimlerinin içine sıkıştırılması çok sakıncalı. Yani yapılacak hareketli bir işi 20 dakika içinde bitirmek yerine, bir saate yaymak lazım. Eğer stressiz hareket kişinin hayatının bir parçası olursa, o kişi gerçekten büyük bir rahatlama içine girecektir.
Haberin fotoğrafları