Patlıcanlar alacalı soyulur. Bol tuzlu suda 15 dakika bekletilir. Yıkanır ve sıkılır. Patlıcanlar bol kızgın yağda kızartılır. Sıcak suya batırılıp çıkarılır. Hafif sıkılır fırın kabına dizilir. Bir kaba soğanlar piyazlık doğranır hafif tuzla ovulur. Domateslerin kabuğu soyulup, küp doğranır. Diğer yanda elmanın yarısı ve sarmısak ufak ufak doğrandıktan sonra maydanoz, şeker ve tuz iyice karıştırılır. Patlıcanların ortası iyice açılır ve hazırlanan iç içlerine doldurulur. Üzerine dilim elma ve domates konur. 1 çay bardağı su ilavesi ile fırında 25 dakika pişirilir. Soğuyunca servis tabağına alınır ve bol maydanoz serpilir.
MALZEMELER
* 1 kilo patlıcan
* 500 gram domates
* 500 gram soğan
* 1 baş sarmısak
* 1 adet büyük ekşi elma
* Tuz
* 1 çorba kaşığı toz şeker
* 1 demet maydanoz
* Kızartmak için sıvıyağ
Yayın tarihi: 5 Ağustos 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/05/gny/haber,8DB3052BC49B499289BFDE08B7D8FF0D.html
Tüm hakları saklıdır.