Soğanı halka halka kesip zeytinyağında soteleyin. Tavuk suyunu ve şarabı koyun. İçine sarımsağı, tuzu, karabiberi, limon suyunu koyup; kaynatın. Mantarları bütün olarak ilave edin. Pişen mantarları delikli bir kepçe ile içinden alın. Bir tabağa dizin. Tenceredeki suyu süzüp, üzerine dökün. Üzerini örtün. Bir gece dolapta bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp, üzerine kekik serperek, servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* Yarım kilo mantar
* 1 adet soğan
* 1 su bardağı beyaz şarap
* 1 su bardağı tavuk suyu
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Yarım limon suyu
* Karabiber
* Tuz
* 2 diş sarımsak
Yayın tarihi: 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/02/gny/haber,DFB3219E6B154396B3AE5FC5EEDA1ABC.html
Tüm hakları saklıdır.