Etin üzerine bol su koyulup, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Haşlanmış sebzeler, tuz, karabiber, mantar, fıstık, üzüm, maydanoz ve galeta ununun yarısı 2-3 çorba kaşığı et suyuyla haşlanıp, karıştırılır. İçine haşlanmış et ilave edilir. Bir yağlı kağıda galeta unu ve fıstık serpilip, hazırlanan harç uzunlamasına yerleştirilir. Sıkıca bir rulo halinde sarılıp, bir gece dolapta bekletilir. Keskin bir bıçakla dilimlenip, servis yapılır.
MALZEMELER
* 500 gram sotelik et
* 1 adet havuç
* 1 adet kereviz
* 1 adet patates (küp doğranmış)
* 1 çay bardağı bezelye
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 1 çorba kaşığı fıstık (kavrulmuş) Karabiber
* Tuz
* Yarım demet maydanoz
* 1 su bardağı galeta unu
* 6 adet mantar
* 1 çay kaşığı fıstık
Jöleli pirinç tatlısı Pirinç biraz suyla haşlanır. Diğer yandan süt, nişasta ve un eritilir. Yavaş yavaş pirince ilave edilir. İçine şeker konup, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınır. Bir diğer kapta 2 su bardağı kaynar suda jöle eritildikten sonra içine 1 bardak soğuk su konur ve karıştırılır. Pirinç tatlıya yavaş yavaş ilave edilir. Kesinlikle mikser kullanılmaz. Yuvarlak bir kase ıslatılıp içine tatlı boşaltılır. Buzdolabının alt rafında bir gece bekletilen jöleli tatlı, servis tabağına ters çevrilir ve üstü meyvelerle süslenir.
MALZEMELER
* 1 paket jöle
* 1 su bardağı haşlanmış pirinç (kırık)
* 3 su bardağı süt
* Mevsim meyveleri (çilek, muz, elma, kayısı, kivi)
* 1 paket vanilya
* 2 adet yumurtanın sarısı
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 1 çorba kaşığı un
Mercimek püresi
Mercimek bol suda haşlanıp, süzülür. Diğer yandan bir soğan yağdla kavrulur. İçine un ilave edilip, bir iki kere çevrilir. Süt, limon kabuğu ve süzülen mercimekler eklenip, ateşten alınır. Malzemeye köri ve baharatlar karıştırılıp, servis tabağına alınır. Üzerine maydanoz serpilir. Et yemekleriyle birlikte servis yapılır.
MALZEMELER
* 2 su bardağı mercimek
* 1 adet soğan
* Yarım limonun suyu ve kabuğu
* Yarım çay kaşığı köri
* Kırmızı pul biber
* Kimyon
* 1 kahve fincanı süt
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1yemek kaşığı un
Yayın tarihi: 1 Ağustos 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/01/gny/haber,3EC2AB8024544D398A37ECFB5916899C.html
Tüm hakları saklıdır.