kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

8 askere 16 saatte ulaşıldı

Yeni Haber
Van'ın Muradiye ilçesinde şarampole yuvarlanan araçta mahsur kalan 8 askere 16 saatte ulaşıldı.

Alınan bilgiye göre, Muradiye ilçesine 35 kilometre uzaklıktaki 3200 rakımlı Pirreşit Dağı'nda bulunan askeri birlikte görev yapan 8 asker, nöbet değişiminin ardından ilçeye gitmek üzere dün saat 10.30 sıralarında, askeri paletli kar aracıyla yola çıktı.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin azaldığı yolda, kayaya çarpan askeri araç, şarampole yuvarlandı.Kazadan yara almadan kurtulan askerler, durumu İlçe Jandarma Komutanlığı'na telsizle bildirdi. Muradiye'de paletli kar aracının bulunmaması üzerine Van Sağlık İl Müdürlüğü'nden yardım istendi.

Van'dan Muradiye'ye gönderilen paletli kar aracı da saat 15.00 sıralarında, Muradiye Özel İdaresi Şantiye Şefi Emrah Çayırlı ve Anadolu
Ajansı Muradiye Yurt Muhabiri Seracettin Seçkin'in aralarında bulunduğu 5 kişilik ekiple ilçeden Pirreşit Dağı'na doğru yola çıktı.

Kurtarma ekibini taşıyan paletli araç da kar ve tipinin etkili olduğu yolun 27. kilometresinde kara saplandı. 5 kişinin çabasına rağmen kardan
çıkarılamayan aracın kurtarılması için Kaymakamlık'tan yardım istendi.Kaymakam Ömer Sağlam'ın talebi üzerine, Sivil Savunma Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Jandarma Komutanlığı ve Türk Telekom A.Ş'ye ait araç ve ekipler, çalışma başlattı.

İl Özel İdaresi'ne ait iş makinelerinin açtığı yolda, bölgeye doğru hareket eden Türk Telekom A.Ş'ye ait paletli araç, ilk olarak 5 kişiyi
kurtardı.

5 kişiyi aldıktan sonra askerlerin bulunduğu bölgeye doğru yola çıkan ekipler, 6 kilometre uzaklıktaki bölgede şarampole yuvarlanan askeri
araca ve askerlere ulaştı.Kaza yapan aracın içinde bekleyen 8 asker ile 5 kişi, Pirreşit Dağı'ndaki askeri birliğe getirildi. Burada yemek ve sıcak içeçekler ikram edilen 8 asker ve 5 kişilik ekibin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Burada bir süre bekleyen 5 kişi, daha sonra Telekom'a ait araçla ilçeye doğru yola çıktı. Sağlık Müdürlüğü'ne ait aracın da kardan çıkarılması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

AA