kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tofaş CEO’su Ali Pandır

Tofaş, üretim ve ihracatta Ford'un koltuğuna göz dikti

UFUK SANDIK
UFUK SANDIK
Geçen yıl gerçekleştirilen 215 bin adetlik üretimle kendi rekorunu yenileyen Tofaş, şimdi de Ford'un koltuğuna göz dikti. Türkiye'nin ilk 2.5 milyonuncu aracını üreten Tofaş, 2008'de hem üretim hem ihracatta rekor kırmaya hazırlanıyor..
Tofaş'ın 2007 yılında 200 bin adetlik 15 yıllık üretim rekorunu kırdığı belirten Tofaş CEO'su Ali Pandır, "2008 sonunda üretim 350-360 bin adet olarak gerçekleşecek. İhracatta ise 280-290 bin adeti yakalayacağız. Rakiplerin rakamları geçen yıl gibi olduğu taktirde 2008'de üretim ve ihracatta rekora hazırlanıyoruz" dedi. Böylece Tofaş, üretim ve ihracatta Koç Grubu'nun diğer şirketi Ford'un koltuğuna göz dikti. Ford Otosan geçen yıl 286 bin araç üretimi ve 222 bin araç ihracatı gerçekleştirdi. Tofaş'ın Türkiye'nin ilk 2.5 milyonuncu aracı üreten firması olduğunu söyleyen Pandır, 2007 yılını şöyle değerlendirdi:

ŞAMPİYONLAR LİGİ
"Tofaş için 2007 yılı rüzgâr gibi geçti. 2007'de dünya otomotiv sektöründe çok sık rastlanmayan bir başarıya imza atarak üretimini yaptığımız 2 modeli aynı yıl içinde pazara sunma başarısı gösterdik. Hem Fiat Linea hem de Fiat Fiorino'nun planlanandan aylar önce yollara çıkarılması Tofaş'ın üretim kalitesi anlamında Şampiyonlar Ligi'ne terfi ettiğinin gerçek bir kanıtıdır. MiniCargo projesi Tofaş'ın tarihinde bir kilometre taşıdır. Birden çok marka için üretilmesi bakımından Türk otomotiv sanayinde bir ilk olan projenin fikri mülkiyet hakları da Tofaş'a aittir. Yılda 165 bin adet, üretim hayatı boyunca ise 1 milyon adetten fazla üretilecek olan MiniCargo projesi 380 milyon Euro'luk bir yatırım. Bu proje kapsamında satış yaptığımız Peugeot-Citroen grubundan Tofaş'ın üretim kalitesi ve işçiliği hakkında övgü dolu sözler duymak doğru yolda olduğumuzu gösteriyor." Yeni üretimlerin tam kapasite devreye girmesiyle Tofaş'ın yüzde 70'i aşan ihracatı, 400 bin adet üretim kapasiteli bir şirket olacağını söyleyen Ali Pandır, geçen yıl Tofaş tarihinde en yüksek ihracat adedine ulaştıklarını söyledi.
Haberin fotoğrafları