kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ASO Bakanı Nurettin Özdebir

Merkez'e 'faizleri indirin' diye söyleyemiyoruz, siz söyleyin!

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Başbakan Erdoğan'ın Ankara Sanayi Odası Başkanı Özdebir ile görüşmesinde "Fed faizi hızlıca indirdi. Bizim Merkez Bankası çok fazla muhafazakâr. Biz söyleyemiyoruz. Siz söyleyin" dediği öğrenildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Merkez'e 'faizleri indirin' diye söyleyemiyoruz, siz söyleyin!
Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul'u finans merkezi yapma projesinde kararlı olduklarını, bu amaçla trafiği rahatlatacan önlemler düşündüklerini açıkladı. Erdoğan, dün Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve Yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Toplantıya, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması, sanayicinin kaygıları ve Başbakan'ın mesajları damgasını vurdu. Başbakan Erdoğan, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması projesinde kararlı olduklarını yineledi.

GİŞE İZMİT'E TAŞINIYOR
Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde görüştüğü yabancı heyetlerin her fırsatta, "Neden burayı finans başkenti yapmıyorsunuz?" sorusunu yönelttiğini anımsattı. O günlerden bu yana böyle bir projeyi hayata geçirmeyi düşündüğünü söyledi. Merkez Bankası ve kamu bankalarının İstanbul Anadolu Yakasına taşınma kararını duyan özel bankaların da harekete geçtiğini kaydeden Erdoğan, Garanti Bankası'nın İzmit yakınlarında yeni bir bankacılık merkezi kurmayı düşündüğünü açıkladı. Erdoğan, finans merkezinin trafik sorununu çözmek için Otoyol gişelerini İzmit tarafına çekmeyi düşündüklerini de ifade etti. Otoyol gişelerinin İstanbul'un giriş ve çıkışlarında bulunacağını, hatta köprülerden dahi gişeleri kaldırmayı düşündüklerini belirtti. Erdoğan, Merkez Bankası'nın fiyat istikrarının yanı sıra ekonomik büyüme, istihdam ve ihracatı da gözetmesini, hatta esnek kur politikası uygulamasını isteyen ASO Başkanı'na ABD Merkez Bankası'nın son kararlarını örnek gösterdi. Erdoğan, "FED, faizleri hızlıca indirdi. Ancak bizim Merkez Bankamız bu konuda aşırı muhafazakâr, aşırı ihtiyatlı. Biz bir şey söyleyemiyoruz. Söyleyince müdahale gibi algılanıyor. Sizler söyleyin" diye konuştu.