kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Lee Harvey Oswald (ortada) Jack Ruby tarafından öldürülmüştü. Bu olay da aydınlatılamadan, Ruby kanserden ölmüştü.

'Kennedy mafya savaşında hedef olarak seçildi'

DIŞ HABERLER
Yıllardır kasada saklanan belgelere göre JFK, mafyaya savaş açan kardeşi savcı Robert Kennedy'yi durdurmak amacıyla öldürülmüş..
Eski ABD Başkanı John F. Kennedy'nin 1963'te öldürülmesi ile ilgili önemli belgeler gün ışığına çıktı. Dallas kenti savcısı Craig Watkins, mahkeme binasının bir deposunda tutulan belgeleri basına göstererek yasal inceleme başlattı. Belgelere göre suikastın arkasında "mafya" var. Tetiği çeken Lee Harvey Oswald ile onu öldüren Jack Ruby suç ortağı. Asıl amaçları ise Başkan'dan değil, kardeşi Robert Kennedy'den kurtulmak... Resmi soruşturmalarda kayıtlara Oswald'ın suikastte tek başına hareket ettiği geçmişti. Ancak konuşma dökümlerine göre Oswald, Ruby'ye suikastı mutlaka yapacağını, tek ihtiyacının silah ve yüksek bina olduğunu, planlamanın altı ay alacağını söylüyor. Sahibi olduğu gece kulübünde geçen konuşmada Ruby de asıl hedefin mafyanın peşine düşen savcı Robert Kennedy olduğunu, ancak Başkan Kennedy'yi öldürmenin daha kolay olacağını söylüyor. Bu sayede mafya soruşturmalarının kapanacağını savunuyor.

'GİZLİ KALAMAZDI'
Dallas Mahkeme binasının 10'uncu katındaki kasada bulunan 15 kutu belgeyi açığa çıkaran Watkins, belgeleri bir yıl önce göreve geldiğinde bulduğunu söyledi. Seleflerinin belgeleri gizli tuttuğunu, ancak belgelerin gizlenemeyecek kadar önemli olduğunu düşündüğünü belirtti. Belgelerin, şirketlerle film anlaşması imzalayan dönemin savcısının kasasından çıkması da dikkat çekti. Bazı kesimler ise Oswald'ın konuşmaların geçtiği tarihlerde Teksas'ta olduğunu savundu.