kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
AKP Grup toplantısında Başbakan Erdoğan’ı uzaktan görüp dinleyen lösemi hastası çocuklar Erdoğan ile makam odasında bir araya gelerek sohbet etti. Başbakan Erdoğan çocuklara oyuncak dağıttı.

'Bizi kabullenme mecburiyeti yok'

AK Parti grubunda konuşan Başbakan Erdoğan, "Halkıyla kucaklaşmış AK Parti ile bazı seçkinci zümreler barışık olamıyor ama herkesin bizi kabullenme mecburiyeti yok" dedi..
'ÖNYARGILARI KIRMAK ZOR'
Türkiye'nin eksiksiz bir hukuk devleti, muhkem bir demokrasi olma yolunda önündeki bütün engelleri yavaş yavaş aştığını belirten Erdoğan, kronikleşmiş belli tartışmaları gündemden çıkarmanın mücadelesini veren Türkiye'nin çağdaş, uygarlık hedefine doğru yolculuğunu sürdürdüğünü söyledi. Erdoğan, "Önyargıları kırmak hiçbirimiz için kolay değil. Erdem ve fazilet ise önyargısız olabilmeyi başarabilmek, herkesin hukukunun devletin güvencesinde olduğunu kabullenmektir" dedi.

HİZİPÇİ SİYASET
Türkiye'de yıllarca korkulukların arkasına saklanarak siyaset yapıldığını savunan Erdoğan şunları söyledi: "AK Parti, sayısız ideolojik tartışma ile toplumun takatini tüketen, toplumsal barışı zedeleyen siyaseti baştan reddetmiştir. Bütün toplumla kucaklaşmamızın sırrı buradadır. Ama birileri bunu anlamak istemiyor. Biz de onları anlamakta zorlanıyoruz. Halkıyla kucaklaşmış olan bir AK Parti ile bazı seçkinci zümrelerin barışık olamayışını anlamakta zorlanıyoruz. Herkesin de bizi kabullenme mecburiyeti yok. Onların bu tavırlarına da saygı duymaya devam ediyoruz.

KOSOVA'YA İLK MESAJ
Kosova'yı tanıdıklarını hatırlatan Erdoğan, ilk mesajını verdi. "Bağımsızlık kararı Kosova halkına, Balkanlara ve Avrupa'ya hayırlı olsun" diyen Erdoğan, "Balkanlar'da huzur ve barışın ikamesi için Kosova Cumhuriyeti'nin başarısı en büyük dileğimizdir" dedi. Erdoğan, Kosova yönetimine de "Kosova'daki her kesime eşit muamele edilmesi, her zamankinden daha fazla önem arz ediyor" mesajı verdi.
Haberin fotoğrafları