1 çorba kaşığı sıvıyağ ile kıyma sotelenir. Kıymanın rengi dönünce içine soğan ilave edilir ve etin suyu kalmayıncaya kadar kavrulur. İçine tuz, karabiber, tarçın ve maydanoz ilave edilip soğutulur. Bir kabta margarin, yumurta ve yoğurt çırpılır. Bu karışıma sirke, kabartma tozu, vanilya ve un ilave edilip, hamur yapılır. Yumurta büyüklüğünde parçalar ayrılır. Elle yuvarlanıp, içli köfte yapar gibi ince açılır. Hazırlanan içten 1 çorba kaşığı dolusu konup, kapatılır. Önce yumurtaya sonra galete ununa bulanıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Malzemeler
* 125 gr. margarin (oda sıcaklığında)
* 2 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı yoğurt
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1 paket kabartma tozu
* Yarım çay kaşığı vanilya
* 2.5 su bardağı un
* 1 çay kaşığı tuz
İçi:
* 200 gr. Kıyma
* 1 soğan (küp doğranmış)
* Yarım demet maydanoz
* Tuz
* Karabiber
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 çay bardağı badem veya fındık (dövülmüş)
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
Üstü:
* 2 yumurta
* 1 su bardağı galete unu
Yayın tarihi: 15 Kasım 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/15/gny/haber,185E0E4255CE451FA43390CD8E9924A1.html
Tüm hakları saklıdır.