PitaÖncelikle orta boy bir teflon tavada margarini eritin. Sonra soğanı rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Rendelenmiş soğanı bir miktar tuz ile karıştırın. Tuzlanmış ve rendelenmiş soğanı tavanın içine atıp, pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı, ince ince kıyılmış maydanozu ve baharatları da ekleyip, kavurmaya devam edin. Ekmeği blendırda çekin ve tavanın içine koyun. Bundan sonra yumurtaları da birer birer kırarak, kıymaya ilave edin ve karıştırın. Tavanın içindeki karışımı spatula yardımıyla bütün haline getirin. Daha sonra köftenin üzeri ile kenarlarını düzeltip, tavanın üzerine de kapağı kapatın. Alt kısmının pişip, pişmediğini kontrol etmek için de arada sırada spatula ile kontrol edin. Alt tarafı pişince, tersini çevirip, pişirmeye devam edin. İyice piştikten sonra servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın
Malzemeler 4 Kişilik* Yarım kilo kıyma
* Yarım ekmek içi
* 1 adet soğan
* Yarım demet maydanoz
* 6 adet yumurta
* 1.5 çorba kaşığı margarin
* Tuz
* Karabiber
* Tarçın
Yayın tarihi: 7 Kasım 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/07/gny/haber,35DEEF5B32B04A838827114266BDF792.html
Tüm hakları saklıdır.