Son zamanlarda fazlasıyla duymaya başladık. Türk restoran markaları yurtdışında şube açıyor. Özellikle Atina'da, kebapçı şubeleri ile başlayan bu operasyonlar, şimdi diğer ülkelere de kayıyor. Arap ülkeleri, Avrupa ve son olarak da Uzakdoğu... Evet, İstanbul'daki 'En İyi Beş Uzakdoğu' restoranından biri olan 'ÇokÇok' önümüzdeki günlerde Singapur'da şube açıyor.
Türk restoranları var
Singapur'da zaten üç Türk restoranı var. Ancak bunlara salaş yerler denebilir. Yeni açılacak olan 'İstanbul Cafe by ÇokÇok' ise şehrin en ünlü caddelerinden olan tarihi cadde Duxton Hill Street üzerinde olacak. Dört milyon nüfusu olan Singapur'daki bu restoran, ağırlıklı olarak 'meze' ve Türk yemeklerinden oluşacak. Restoranın sahibi Bekir Kaya, "Ekonomik olarak gelir düzeyleri çok yüksek ve insanların yüzde 90'ının dışarıda yemek yeme alışkanlığı var. Şehirde bir milyon yabancı çalışıyor. Uluslararası head office'ler burada..." diyor.
Turist sayısı arttı
İstanbul Tepebaşı'ndaki 'ÇokÇok' restoranının müşterileri arasında yer alan ve mekanın sahibi Bekir Kaya'nın yakın arkadaşı olan dünyaca ünlü mimar Kay Ngee Tan'la ortak açılacak olan 'İstanbul Cafe by ÇokÇok'ta 28 yaşında, Erol Usta adında Mengenli bir aşçı şeflik yapacak. Ngee, geçen yıl Singapur'da 'İstanbul' adında bir kitap yazmıştı ve son bir yıldır Singapurlu turistin Türkiye'ye gelişindeki artış yüzde 400 oranında arttı.
Bugünkü Tüm Yazıları
'ÇokÇok' Singapur'a şube açıyor...
Yayın tarihi: 15 Kasım 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/15/gny/ozedincik.html
Tüm hakları saklıdır.