Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıp, bir fiske tuzla kar haline getirin. Şekerle, yağı mikserle çırpıp, yumurtaların sarılarını ilave edin ve yavaş yavaş hepsini karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyip, tahta kaşıkla hepsini iyice harmanlayın. Mekik şeklindeki kalıpları sprey yağ ile yağlayın. Hamurdan bir çorba kaşığı koyup, önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın.
Malzemeler
* 1.5 su bardağı toz şeker
* 3 yumurta
* 225 gr margarin
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 20 adet vişne
* 1 çay bardağı badem veya fındık
* 2.5 su bardağı un
* 1 kabartma tozu
* 1 vanilya
* Sprey yağ
* 2 çorba kaşığı çikolata kırığı
* 30 adet kek kağıdı
Yayın tarihi: 15 Kasım 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/15/gny/haber,14B49F1E14624DD7B1B08BB3C9BFE92B.html
Tüm hakları saklıdır.