| | Mutfakta yine Ece var Ece Aksoy, kendi adını taşıyan Kuruçeşme'deki Ece Bar'ı sattı. Ama kısa bir süre sonra Tarlabaşı'nda açtığı yeni mekânında lezzet ve dostluk dolu yeni yıllara adım atıyor.... - Gece hayatının en önemli isimlerinden Ece Aksoy'un yeni mekânına girdik ama tabela yok. Neden bu tutukluk?...devamı |
|
| | Nohut yerine fıstık pirinç yerine karnabahar Tünel'deki Saf Restoran, yeni bir vejetaryen restoranı. Yiyecek ve şarapların olabildiğince organik ürünlerden oluşmasına özen gösterilen restoranda pirinç ve bulgur dışında tahıl ürünleri, dolayısıyla ekmek de bulundurulmuyor. Bir etsever olarak sadece sebzelerle, hamur işleriyle...devamı |
|
| | Küçük bir gurme cenneti İyi mezecilerin giderek tarihe karıştığı İstanbul'da hem kaliteli peynir ve şarküteri ürünlerinin satın alınabileceği hem de oturup lezzetli yemek yenebilecek bir yer var: Mania Gurme. Almanya'da iki favori şehrim var. Münih ve Berlin. Sevmemin nedeni, şehirlerin güzelliği değil. Bu...devamı |
|
| | 'Eşkili' Maraş yemekleri Acılı ve ekşili tadlara düşkünseniz, Mado'nun Etiler şubesine mutlaka uğramalısınız. Alt katı restoran olan mekânda Maraş'ın tipik ev yemekleri servis ediliyor. Maraş'ta 'eşkili' tabir edilen ekşili yemekler o kadar lezzetli ki tatlıya yer kalmıyor. Reklam ve halkla ilişkilerde zamanlama...devamı |
|
| | Anadolu'nun bütün lezzetleri İstanbul'da Kuymak, hamsi, kaygana, lahana sarma... İstanbul'da, Karadeniz Bölgesi'nin bu özel yemeklerini bir arada bulmak mümkün: Ordu'nun Vonalı Celal restoranı artık Ahırkapı'da. Türkiye'nin dört bir köşesindeki ün yapmış restoranlar birer ikişer İstanbul'da şube açıyor. Bu akımı önce Adana...devamı |
|
| | Tarsus mutfağını keşfedin İstanbul Esentepe'de sessiz bir sokakta hizmet veren Tarsusi Restaurant, zengin çeşidi olan Tarsus mutfağını İstanbullularla tanıştırıyor. Türk mutfağı sürprizlerle dolu. Ülkemizin her yöresinde ayrı bir mutfak, ayrı ayrı lezzetler çıkıyor karşımıza. Ne yapıp edip mutlaka keşfedilmesi...devamı |
|
| | Balık bizim, Denize ne? Balık yerken genellikle deniz kenarında oturmayı tercih ederiz. Oysa balık yemeklerinin layığıyla hazırlanmış olmasının, mekânın denize yakınlığıyla bağlantısı yok. Karadabalık buna iyi bir örnek. Nedendir bilinmez, İstanbullu balığı genellikle denizin hemen kenarında yemeyi sever. Sanki...devamı |
|
| | 50 yıl sonra yeniden Çin restoranı Babasının vefatının ardından annesi ve yedi kardeşiyle geçim derdine düşen İsa Wang, o dönem İstanbul'da ilk Çin restoranını işletmişti. Wang yarım asır sonra, Mai-Ling isimli lokantasıyla yeniden İstanbul'da.... 1950'li yıllarda Celalettin Wang Zin Shan adlı Formozalı bir Müslüman Çin...devamı |
|
| | Ot deyip geçmeyin Ege bölgesine has otlarla yapılan yemek ve mezeler, son yıllarda sayısı giderek artan Ege yemekleri lokantalarında servis ediliyor. Radika da zengin mönüsü ve ferah ortamıyla bunlara iyi bir alternatif. Bir süre öncesine kadar Ege yemeklerini, Ege'ye özgü sebze ve otlarla yapılan...devamı |
|