|
|
|
|
|
|
Konyalı'da fiyatlarımız makul
Kanyon'daki Konyalı, gösterişli dekorasyonu kadar yemeklerinin pahalılığıyla da çok konuşuluyor. Restoranın müdürü Mete Eken "Misafirlerimiz fiyatlarımızı normal karşılıyor" derken mutfağın şefi iddialı: Dönerimi Taksim'dekilerle karşılaştırmayın!.
Kanyon Alışveriş Merkezi'nin içinde yer alan Konyalı, açıldığı günden bu yana konuşuluyor. Bülent Eczacıbaşı'ndan Yılmaz Ulusoy'a birçok ünlü simayı ağırlayan mekan, dönere biçtiği 23 YTL'lik fiyatıyla basında sıkça yer aldı. Kimileri dönerin fiyatının çok pahalı olduğunu dile getirirken, kimileri yemeklerin lezzetini anlata anlata bitiremedi; "Fiyatlar normal" dedi. Biz de merak ettik ve yolumuzu Kanyon Konyalı'ya çevirdik. Mekana ilk gidenler için hemen söyleyelim; lokantaya girmeden önce camlı bir bölmenin önünden geçiyorsunuz. Bu bölme sayesinde mutfağı inceleme şansı buluyorsunuz. Aşçılar harıl harıl yemeklerle uğraşırken, ortam gayet steril görüyorsunuz. Mekan şık ve rahat... Lokantada ahşap ve beyazın uyumu gözden kaçmıyor.
HER ŞEYİMİZ KALİTELİ Mekanın müdürü Mete Eken ve şef Aydın Demir'e konuyla ilgili düşündüklerini ve gerçekten fiyatın yüksek olup olmadığını soruyoruz. Eken, mekanın açıldığı günden beri bir porsiyon dönerin fiyatının 23 YTL olduğunu söylüyor ve basında çıkan yazılardan sonra dönere olan ilginin de arttığını ifade ediyor: "Şu an bulunduğumuz atmosferde, 23 YTL'nin anormal yükseklikte bir fiyat olduğuna inanmıyorum ama mekan ismi vermeden konuşayım, başka yerlerde bir tabak yemeğe 60-70 YTL veriyorlar. Ama dönerin 23 YTL olması konuşuluyor. Misafirlerimiz bunu normal karşılıyorlar." Şef Aydın Demir ise yaptığı dönerin Taksim'deki 'ucuz' dönerle karşılaştırılmaması gerektiğini belirterek şöyle konuşuyor: "Bir İtalyan ya da Fransız restoranında, yabancı hayranlığımızdan dolayı çok yüksek paralar veriyoruz. Buradaki döneri, Taksim'deki dönerle karşılaştırıp pahalı diyorsanız üzülürüm. Ben kıyma kullanmıyorum, özel et alıp pişiriyorum. Amacımız; Türk mutfağının sulu yemeklerini Türk şaraplarıyla sunulabileceği bir mekan yaratmaktı."
ASLI ÖRNEK GÜNAYDIN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|