Peynirli lavaş
Isıtılmış bir çorba kaşığı yağa, soğan ve sivribiberin üçte ikisini katın, orta ateşte karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Maydanoz, karabiber ve kimyonu ilave edip, harmanlayın. Labne peyniri çatalla ezin, bir adet lavaş ekmeğinin üzerine üçte ikisini sürüp, üzerine hazırladığınız harcı serpin ve ikinci lavaş ekmeğini yayın, üzerine hafifçe bastırın. Harçlı lavaş ekmeklerini üçgen parçalar halinde kesin, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine fırça ile kalan yağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 5-6 dakika pişirin. Kalan peynir ve biberlerle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler 2 kişilik * 1 paket labne peyniri * 2 adet lavaş ekmeği * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1/2 adet küçük kırmızı soğan (ince kıyılmış) * 3 adet sivribiber (ince halka doğranmış) * 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) * Karabiber * kimyon (arzu edilen miktarda)
|