Fransızların Türkiye'deki en köklü firmalarından Renault, "İlişkileri zedeleyecek görüş ayrılıkları ne olursa olsun şirket Türkiye'ye inanıyor" açıklamasında bulundu.
Fransız Renault da dün yasanın ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Renault Türkiye'ye inanıyor ve gelişmelerle ilgili süreci büyük bir dikkatle yakından izliyor" dedi. Şirketin İletişim Müdürü Jean-Christophe Nougaret imzasıyla yapılan açıklamada, Renault'nun, 37 yıldır OYAK ortaklığıyla endüstriyel ve ticari faaliyette bulunduğu, Türkiye'nin kalkınmasına ve sürdürülebilir büyümesine, sürekli olarak geliştirdiği üretim ve ihracat performansıyla katkı yaptığını belirtti. Açıklamada şöyle denildi: "Renault, birlikte yaşayarak başarıyla atlatılan kriz yılları da dahil olmak üzere son 10 yılda; her yıl içerisindeki düzenli olarak sürdürdüğü yaklaşık 50 ile 200 milyon Euro tutarındaki yatırımları ile istihdama katkıda bulunmaya devam etti. Renault, Bursa fabrikalarında çalışan 5 bin 500 kişi ve 12 bin kişinin istihdam edildiği yan sanayi firmaları ile birlikte, 2006 yılında 240 bin otomobil (Yeni Clio, Megane Sedan, Symbol) üretecek ve üretimin yüzde 80'ini 100'den fazla ülkeye ihraç edecek. Renault satış şebekesi ise 8 bin çalışanıyla 2006'nın ilk 9 ayında yüzde 85'i yerli üretim olmak üzere 40 bin 850 adet otomobil satışı gerçekleştirdi. İlişkileri zedeleyebilecek güncel görüş ayrılıkları ne olursa olsun, Renault Türkiye'ye inanmaya devam edecek."
FRANSIZ
ŞİRKETLER SUSKUN Yasa tasarısının Fransız parlemantosundan geçmesinin ardından, Türkiye'deki Fransız şirketleri 'bekle-gör' politikası izlemeye başladı. Danone, Lafarge, Carrefour, Total, Louis Vuitton gibi şirketler, yorum yapmaktan kaçındı. Ne olup biteceğini daha net görmek için bekleme kararı aldıklarını dile getiren Fransız şirketlerin bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.