|
 |
 |
 |
|
 |
 |

DTP'li başkanların her sözüne 2 yıl hapis cezası
Roj TV'nin kapatılmaması için Rasmussen'e mektup gönderdikleri gerekçesiyle yargılanan DTP'li 56 başkana toplam 840 yıl hapis cezası istendi. Mahkeme başkanı DTP'li Anlı'nın devletten maaş aldığını hatırlattı.
PKK'nın yayın organı olarak bilinen Roj TV'nin kapatılmaması için Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'e mektup gönderdikleri gerekçesiyle haklarında TCK'nın 314/3 ve 220/7 maddeleri uyarınca 'Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan ayrı ayrı 15'er yıla kadar hapis kadar hapis cezası istenen DTP'li 56 belediye başkanının yargılanmasına başlandı. Diyarbakır Barosu'na mensup 15 avukat tarafından oluşturulan 'Savunma komisyonu' ile birlikte 56 avukat tarafından savunulan başkanların duruşmasını sivil toplum örgütü temsilcileri ile yabancı gözlemciler de izledi. Savunma Komisyonu adına iddianamenin okunmasının ardından söz hakkı isteyen avukat Sezgin Tanrıkulu, yapılan yargılamada, Adalet Bakanlığı tarafından gönderilen belgelerin istihbarat raporları olduğunu belirterek, "O raporlar delil olarak kullanılamaz. Bu iddianame soruşturma aşamasında iken müvekkillere ve sanıklara tebliğ edilmemiş olması Anayasa'ya aykırıdır" diyerek, yargılamanın durdurulmasını talep etti. Mahkeme heyeti bu talebi kabul etmedi. Ardından tüm belediye başkanları adına Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı yazılı savunmayı okudu. Anlı savunmasında, savcının 405 kelimeden oluşan mektupları için haklarında toplam 840 yıl hapis cezası istediğini hatırlatarak, "Kaba hesapla her kelime 2 yılı aşkın cezaya tekabül etmektedir" dedi. Anlı, şöyle konuştu:
SÖZLERİNE
SAHİP ÇIKTILAR "Bizler temsilcisi olduğumuz yurttaşlarımızın kültürel ve demokratik haklarını kullanma talebine cevap verecek şekilde söz konusu mektubu kaleme aldık. Meşhur mektubumuzun 405 sözcüğünün tümüne sahip çıkıyoruz, içeriğini yineliyoruz. Aralık ayında göndermiş olduğumuz mektup içeriği incelendiğinde kaba bir şekilde bir televizyon kanalına sahip çıkmaktan ziyade, çağdaş bir insan olmanın gereği olan demokratik yaşamın tesisi için ifade ve basın özgürlüğüne, aynı zamanda muhalifte olsa farklı seslere tahammül etme olgunluğuna işaret etmektedir. Böyle bir mektubun, fikir beyanının, yargılamaya konu olması bir yönüyle trajik, diğer yönüyle komiktir."
3 MİLYAR MAAŞIN VAR Mahkeme Başkanı Örsdemir, Adalet Bakanlığı'ndan gelen bir yazıyı okudu. Roj TV'nin Med ve Medya TV'nin devamı olduğu belirtilen yazıda Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hicap'ın da PKK'nın yöneticilerinden olduğu ve Roj TV'nin aynı zamanda PKK'nın Kandil Dağı'nda yapılan kongresini de canlı verdiği belirtilti. Mahkeme başkanı, Anlı'ya "Siz kamu görevlisisiniz, ayda 3 milyar maaş alıyorsunuz" dedi. Bunun üzerine sanık avukatları hep bir ağızdan mahkeme başkanına "Böyle sorgulama olmaz" diyerek müdahale etti. Avukatlardan Sezgin Tanrıkulu da başkanın gizli belgeleri ifşa ettiğini öne sürdü. Mektubun içeriğini tekrarladığı ve cezai müeyyidesini çekmeye hazır olduğunu söyleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de Roj TV'nin kuş gribine karşı yaptığı Kürtçe yayının birçok hayat kurtardığını söyledi. Dava, diğer başkanların ifadelerinin alınması için ertelendi.
Mürsel ACAY - DİYARBAKIR / MERKEZ
|
|
|
|
 oguz yıldırım 30.09.2006 03:24:38 ya cumhurıyet ıçinde cumhuriyet kuruldugu nerde gorulmüş bence bunlara ön görulen ceza az bıle bunların arkasında çok degısık seyler varda buraya yazamam sımdı yazdıgım zaman onlara verılemeyen ceza bıze anında goruntu olur ah ahhhhh canım ulkemız var ama degerını bılen olsa bıde!
 ercan doğan 27.09.2006 22:13:57 Ya arkadaşlar bu Avrupa bizi fenal halde
karışıtırıyor, biz yıllarca bir arada yaşadık hiç
görmediğim duymadığım şeyleri şimdi yaklaşık
3-4 yıldır duymaya başladım. Yoktu böyle
sorunlar kim çıkardı başımıza.
 Elif Baştürk 27.09.2006 15:21:25 Ne iki yılı bunlara müebbet verilmeli ki terör bitsin.Çünkü teröre içeriden destek olan meşrulaştırmaya çalışan bunlar.Gerçi bizim memlekette içeri giren kahraman olup çıkıyor ne hikmetse artık....Sonrada başımıza örmediği çorap kalmıyor.
|
|
 |
|
 |
|