|
|
Kıymalı domatesli pide
Malzemeler (15 pide): Hamuru için: 2,5-3 su bardağı tam buğday unu, 1 tepeleme tatlı kaşığı deniz tuzu, 1 su bardağı ılık su, çeyrek paket yaş maya veya 1 çay kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı bal. Kıymalı harç için: 3 orta boy soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı, arzunuza göre deniz tuzu, 4 domates, 4 çarliston biber, 2 sivri biber, 300 gr yağsız kıyma, taze çekilmiş karabiber, yarım çay kaşığı pulbiber, yarım demet maydanoz.
Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için 2 buçuk su bardağı unu ve tuzu bir çanağın içinde karıştırıp ortasını havuz biçiminde açın. Ilık su, maya ve balı havuza koyun, parmak uçlarınızla suyu karıştırarak hamuru tezgahın üstünde 6-7 dakika yoğurun. Hamurun altını üstünü unladıktan sonra çanağın içine geri koyun. Üzerine temiz bir bez örtüp ılık bir yerde 1 saat kabarmaya bırakın. Bu arada kıymalı harcı hazırlayın. Soğanları bir tavada kısık ateşte kavurun. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca kıymayı ilave edin ve suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavurun. Sonra doğradığınız biberleri ilave edin, 5-6 dakika kavurduktan sonra doğradığınız domatesleri katın. Domates suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Karabiber, pulbiber ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Ateşi kapatın. Hamur kabardığında 15 eşit parçaya bölün. Fırını 220 derecede ısıtın. Hamur parçalarını 15-20 santim uzunluğunda oval bir hamur elde edecek şekilde açın. Hazırladığınız kıymalı harçtan 1 dolu yemek kaşığını uzunlamasına hamurun ortasına koyun. Hamurun yanlarını kıymanın üzerinde birleştirerek hamuru kapatın. Sıcak fırının orta rafında 20 dakika pişirin.
|