|
|
Kayısı dolgulu kurabiye
Malzemeler (50 kurabiye): Hamuru için: 1,5 çay bardağı süzme yoğurt (oda sıcaklığında), 5 yemek kaşığı (125 gr) tereyağı (oda sıcaklığında), 1,5 su bardağı tam buğday unu, bir tutam deniz tuzu. Kayısılı harç için: 1 su bardağı doğranmış günkurusu kayısı, bir avuç çekirdeksiz kuru üzüm, yarım çay bardağı pekmez, 2 santim çubuk tarçın veya 1 çay kaşığı toz tarçın, 1 çay bardağı su.
Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için süzme yoğurtla tereyağını, mikserin hamur yoğurma ucuyla yumuşak bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Üzerine un ve bir tutam tuz katarak yoğurun. Yumuşak kıvamlı, ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru iki eşit parçaya bölün, üzerini şeffaf folyo ile kapatıp buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın. Kayısılı harcı hazırlamak için tüm malzemeleri küçük bir tencereye yerleştirin. Orta ateşte bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın. Tenceredeki tüm sıvı uçana kadar, kapağını kapatıp, arada sırada karıştırarak pişirin. Koyu kıvamlı, mis kokulu bir karışım elde etmiş olacaksınız. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tarçın çubuğunu içinden çıkarın. Fırınınızı 170 derecede ısıtın, geniş bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Hamuru hafifçe unladığınız mutfak tezgahında açın ve merdaneyle toplam 25 parça kare şeklinde kesin. Hamurların ortasına çay kaşığı ile kayısılı harcı yerleştirin. Hamurların karşılıklı iki kenarını harcın üzerinde üst üste getirin. İki ucu açık, diğer iki ucu ise üstten birleştirilmiş olacak. Kurabiyeleri bir tepsiye yerleştirdikten sonra sıcak fırının orta rafında yaklaşık 25 dakika pişirin.
|