Ciğerli köfte
Ciğerleri yıkayıp, kaynar su ile 5 dakika pişirin. Pirinci unlu suyu gidinceye kadar yıkayıp, kalan kaynar su ile haşlayın ve soğumaya bırakın. Soğuyan ciğerleri ince kıyılana kadar robottan geçirin. Ciğer, soğan, kekik, kimyon, ufalanmış ekmek, tuz, karabiber ve haşlanmış pirinci katıp karıştırın, elde ettiğiniz hamurdan parçalar koparıp, oval şekil verin. (Biraz yumuşak bir hamur olacaktır, elinize yapışmaması için yağ ya da un kullanabilirsiniz.) Hamurları önce una, sonra yumurtaya bulayıp, ısıtılmış sıvıyağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
6 kişilik * 1 kg. ciğer (dana veya koyun) * 1/2 su bardağı su (kaynar) * 1 çay bardağı pirinç * 1 adet küçük boy soğan (rendelenmiş) * 1 tatlı kaşığı kekik * 2 tatlı kaşığı kimyon * 2 dilim bayat ekmek (ufalanmış) * Tuz, karabiber * 1 su bardağı un * 2 adet yumurta (çırpılmış) * Kızartmak için sıvıyağ
|