Teriyaki soslu biftek
Pirince kaynar suyun yarısı ve tuz ilave edin ve en az bir saat bekletip, süzün. Unlu suyu gidinceye kadar bol su ile yıkayın. Üzerine kalan kaynar su ve yağı ilave edip, kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. Etlerin her birini uzunlamasına üçe bölün, orta dereceli ateşte her tarafları pişinceye kadar karıştırarak 5 dakika soteleyin. Bir kapta mısır nişastası, et suyu, soya sosu, esmer şeker ve sarmısağı iyice karıştırın. Mısır nişastalı karışım ve brokoliyi etlere ilave edip harmanlayın ve karışım kaynayıp, koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Haşlanmış pirinç ile servis yapın.
6 kişilik * 500 gr. biftek * 1,5 su bardağı pirinç * 3,5 su bardağı su (kaynar) * 1 çorba kaşığı tuz * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı mısır nişastası * 2 su bardağı et suyu * 2 çorba kaşığı soya sosu * 1 çorba kaşığı esmer şeker * 1 adet sarmısak (dövülmüş) * 4 su bardağı brokoli (çiçekli kısımları)
|