Brokolili piliç çorbası
Etleri, kaynar suda 15 dakika pişirip süzün ve süzdüğünüz suyu ayırın. Zeytinyağını ısıtıp, soğan ve sarmısağı yumuşayana kadar soteleyin. Brokolinin 2/3'ü, patates ve süzdüğünüz suyu ilave edip, kaynama noktasına getirin. Ateşi kısıp, sebzeler yumuşayana kadar 15 dakika pişirin. Bütün malzemeyi pürüzsüzleşene kadar robottan geçirip, tekrar tencereye alın. Kalan brokolileri katıp, 2-3 dakika pişirin. Etleri ilave edip, 2-3 dakika ısıtın. Muskat, tuz ve karabiber serperek servis yapın.
6 kişilik * 1 paket piliç kuşbaşı * 5 su bardağı su (kaynar) * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet büyük boy soğan (doğranmış) * 3 diş sarmısak (soyulmuş, doğranmış) * 250 gr. brokoli (doğranmış) * 1 adet patates (soyulmuş, doğranmış) * 1/4 tatlı kaşığı muskat * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|